Gingerbread κέικ με άρωμα Χριστουγέννων που «λιώνει» στο στόμα: Η απόλυτη συνταγή που θα συνοδεύσει το γιορτινό τραπέζι και θα καταπλήξει φίλους και συγγενείς!

14:22 24/12/2022 - Πηγή: iPop

Αν θέλεις να μυρίσει το σπίτι σου από τα υπέροχα Χριστουγεννιάτικα αρώματα και θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα γλυκά των εορτών, τότε αυτή η συνταγή για gingerbread κέικ είναι φτιαγμένη για σένα. Ο συνδυασμός τζίντζερ, κανέλας και γαρύφαλλου θα σε κάνει να σου τρέξουν τα σάλια! Όλα δένουν τέλεια με την κρέμα τυριού για να φτιάξεις το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέικ.

Ζεστή

σοκολάτα gingerbread με άρωμα Χριστουγέννων! Βρήκαμε τι θα σου κρατά συντροφιά τα χειμωνιάτικα απογεύματα

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο gingerbread κέικ: Υλικά

Για το κέικ:

3/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη2 φλιτζάνια μελάσα1 φλιτζάνι ζεστό νερό1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου3 μεγάλα αυγά2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο τζίντζερ1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το frosting:

500 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Αυτά τα γευστικά μπισκοτάκια κανέλας της γιαγιάς δε γίνεται να λείπουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου

Πώς να φτιάξεις ένα κέικ με πλούσια γεύση και δυνατά αρώματαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά τρία στρογγυλά ταψιά και στρώνουμε τους πάτους με λαδόκολλα.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μελάσα, το ζεστό νερό, το βουτυρόγαλα και τα αυγά. Χτυπάμε με σύρμα το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.Μοιράζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 5 έως 10 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε και κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το frosting χτυπώντας το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά ζάχαρη άχνη μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή σύσταση.

Χριστουγεννιάτικο ταρτ τατέν κάστανο, με μανιτάρια & σάλτσα μαδέρας που θα αγαπηθεί από vegans και μη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Gingerbread κέικ με άρωμα Χριστουγέννων που «λιώνει» στο στόμα: Η απόλυτη συνταγή που θα συνοδεύσει το γιορτινό τραπέζι και θα καταπλήξει φίλους και συγγενείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Gingerbread, Χριστουγέννων,Gingerbread, christougennon