Germanwings: Οι γιατροί είχαν συστήσει στον συγκυβερνήτη να πάει σε ψυχίατρο 2 εβδομάδες πριν την τραγωδία

12:59 13/3/2016 - Πηγή: iPop

Οι γιατροί είχαν συστήσει στον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings να πάει σε ψυχίατρο 2 εβδομάδες πριν την τραγωδία.

Ο Andreas Lubitz οδήγησε στον θάνατο 149 ανθρώπους όταν οδήγησε την πτήση 9525 της Germanwings στα βουνά των Γαλλικών Άλπεων αφού πρώτα κλείδωσε έξω από το πιλοτήριο τον πιλότο.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων της Γαλλίας

(BEA) οι γιατροί είχαν προτείνει στον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Andrea Lubitz να επισκεφτεί ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, 2 εβδομάδες πριν από την πτώση.

Ο συγκυβερνήτης έπασχε από μια «σοβαρή ψυχοσωματική ασθένεια» και είχε ζητήσει θεραπεία για τα προβλήματα όρασης που θα μπορούσε να είχαν βάλει τέλος στην καριέρα του.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές τον Δεκέμβριο του 2014 είχε δείξει συμπτώματα που θα μπορούσαν να είναι συνέπειες ενός ψυχωτικού καταθλιπτικού επεισοδίου και είχε επισκεφτεί αρκετούς γιατρούς κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να προειδοποιήσουν τους εργοδότες του ή τις αρχές πολιτικής αεροπορίας και του επετράπη να συνεχίσει να πετά.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές έχουν προτείνει νέους κανόνες για την ιατρική αναφορά σχετικά με τους πιλότους και πρότειναν τακτικούς ελέγχους της ψυχικής υγείας τους.

Photo:Getty

The post Germanwings: Οι γιατροί είχαν συστήσει στον συγκυβερνήτη να πάει σε ψυχίατρο 2 εβδομάδες πριν την τραγωδία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα