Οι 10 πιο στυγερές ανθρωποκτονίες των τελευταίων ετών

12:20 13/3/2016 - Πηγή: iPop

Το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια τονίζουν οι ειδικοί, ενώ επίσης υπογραμμίζουν πως μεταξύ της ηρεμίας και της παράνοιας υπάρχει μόνο μία λεπτή γραμμή. Το πάθος ή ακόμα και το μίσος μπορεί να οπλίσει το χέρι και να μετατρέψει μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα το κάθε άτομα σε δολοφόνο.

Οι ανθρωποκτονίες που έχουν στιγματίσει την Ελλάδα είναι πολλές, αλλά εμείς αποφασίσαμε να εστιάσουμε στις δέκα πιο συγκλονιστικές των τελευταίων ετών και να σου τις παρουσιάσουμε.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μείνουμε στις πράξεις και

επειδή μας ενδιαφέρει το προφίλ αλλά και η συμπεριφορά των δολοφόνων συνομιλήσαμε να σωφρονιστικό υπάλληλο που έρχεται σε καθημερινή επαφή με άτομα τα οποία έχουν διαπράξει εγκλήματα και μας τόνισε:

Εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις τα άτομα που έχουν διαπράξει στυγερά εγκλήματα κρατούν χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια του σωφρονισμού τους. Πολλοί μάλιστα μετανιώνουν τις πράξεις τους και έτσι κάνουν τα πάντα για να εξιλεωθούν. Συνήθως είναι πιο μοναχικοί από τους υπόλοιπους κρατούμενους και δεν αποκτούν εύκολα φίλους

Ποιες είναι τα 10 πιο συγκλονιστικές ανθρωποκτονίες των τελευταίων ετών;Η καλλονή της Βέροιας νεκρή από τα χέρια του αγαπημένου της

Στις 11 Απριλίου του 2005 μετά από έναν έντονο καβγά ο 23χρονος τότε Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε την 2οχρονη σύντροφο του Κική Κούσογλου.

Στον πανικό του -και όπως παραδέχτηκε αργότερα- την έθαψε με βοηθό έναν ξάδερφο του. Όταν οι συγγενείς της άρχισαν να αναζητούν την κοπέλα ο Δάνος βρίσκονταν στο πλευρό τους και δήλωνε απελπισμένος.

Βέβαια, λόγω των αντιφάσεων στις οποίες έπεφτε συνεχώς αποδείχθηκε πως αυτός στέρησε τη ζωή της «καλλονής της Βέροιας», όπως χαρακτήρισαν οι πάντες την άτυχη Κική. Ο Δάνος ομολόγησε την δολοφονία τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση και καταδικάστηκε σε ισόβια, ενώ ο ξάδερφος του ο οποίος τον βοήθησε στην ταφή σε τέσσερα έτη φυλάκισης.

Το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου

Στις 25 Νοεμβρίου του 2006 ντύθηκε στα μαύρα ένα ολόκληρο χωριό. Πέντε κυνηγοί οι οποίοι ήταν συγγενείς μεταξύ τους έχασαν τη ζωή τους επειδή πάτησαν ξένα χωράφια κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Τα αδέρφια Bασίλης και Xρήστος Nικολόπουλος και τα πρώτα ξαδέρφια τους Λάμπρος Aντρέσσας, Hλίας Πίπας και Aλέξης Nικολόπουλος ξεκίνησαν από το χωριό Λεύκα Αγρινίου και πήγαν για κυνήγι στα Καλύβια Αγρινίου.

Οι κυνηγοί βρέθηκαν από τους βοσκούς στο χωράφι τους. Πατέρας και γιος, ο Λυσίμαχος Φούκας και ο Διονύσης Φούκας αντίστοιχα, μετά από διαπληκτισμό με τα θύματα άρχισαν να πυροβολούν τους κυνηγούς.

Ο πόνος δεν σταματά εδώ…

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία των πέντε κυνηγών η 52χρονη μητέρα ενός από τα θύματα, αλλά και η 16χρονη αδελφή του αυτοκτόνησαν καταναλώνοντας ποσότητα φυτοφαρμάκου σε υγρή μορφή. Την 52χρονη μητέρα του και την 16χρονη αδελφή του βρήκε νεκρές ο άλλος γιος της οικογένειας.

Οι τηλεθεατές «πάγωσαν» και αποχαιρέτησαν το δικό τους «ξένο» Νίκο Σεργιανόπουλο

Το πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008 οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν πως ένας γνωστός ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στην οικεία του. Μετά από λίγες ώρες ήξεραν πως ο δολοφονημένος άντρας που δέχτηκε 21 μαχαιριές ήταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Για τη στυγερή δολοφονία κατηγορήθηκε ένας 30χρονος Γεωργιανός. Όπως δήλωσε κατά την απολογία του, ο ηθοποιός τον απείλησε πρώτος και μετά από τον διαπληκτισμό τους τον σκότωσε. Ο 30χρονος επιβεβαίωσε πως αναστάτωσε το σπίτι για να φανεί ως ληστεία.

Ο δολοφόνος της Σαντορίνης που κυκλοφορούσε με το κεφάλι στα χέρια

Στις 4 Αυγούστου του 2008 η Ελλάδα πάγωσε. Ο αποκεφαλισμός της νεαρής δασκάλας από τον σύζυγο της χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα που έχουν συμβεί στη χώρα μας.

Ο 31χρονος μάγειρας και σύζυγος της δασκάλας Αδαμαντίας Αρβανίτη, Αθανάσιος Αρβανίτης έσπειρε τον πανικό στο νησί της Σαντορίνης όταν γυρνούσε στα σοκάκια περιφέροντας το κεφάλι της 25χρονης στα χέρια του, ενώ νωρίτερα είχε αποκεφαλίσει και τον σκύλο της και είχε πετάξει το κεφάλι του από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Το εν λόγω άγριο έγκλημα σημειώθηκε στο χωριό Βουρβούλος και όπως δήλωσαν οι γείτονες εκείνο το μοιραίο απόγευμα από το σπίτι ακούστηκαν πολύ δυνατές φωνές.

Όταν εντοπίσθηκε από τους άνδρες της αστυνομίας ο 31χρονος προσποιήθηκε πως θα παραδοθεί αλλά κατάφερε να τραυματίσει τον αρχιφύλακα ο οποίος πήγε να τον συλλάβει με το μαχαίρι στο στόμα. Έτσι, ο αρχιφύλακας τον πυροβόλησε και τον πέτυχε στον θώρακα αλλά κατάφερε να διαφύγει και να τραυματίσει -πριν συλληφθεί τελικά από τις αρχές- δύο 26χρονες γιατρούς που επέβαιναν σ΄ένα μοτοποδήλατο.

Το θύμα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Νίκο Καρακούκη, έφερε συνολικά δέκα μαχαιριές. Να τονισθεί πως οι περισσότερες δόθηκαν από πίσω και ήταν στο θώρακα, ενώ η μία στο λαιμό. Μάλιστα, οι επτά από τις δέκα μαχαιριές ήταν μεταθανάτιες.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής:

«Πρόκειται για ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα, ακόμη και για εμάς που έχουμε αντιμετωπίσει τόσες δολοφονίες. Συνήθως οι δράστες σκυλεύουν το πτώμα του θύματος τους όταν αυτό έχει πεθάνει. Αυτός ο παρανοϊκός άνθρωπος όμως, αποκεφάλισε τη γυναίκα του ενώ αυτή ήταν ζωντανή».

Η συγκλονιστική υπόθεση της μικρής Άννυ

Τον Μάιο του 2015 έσβησε για πάντα το χαμόγελο από τα χείλη της 4χρονης ‘Αννυ. Ο πα-τέρας της φαίνεται να την τεμάχισε και στη συνέχεια να πέταξε τα κομμάτια του μικρού κοριτσιού στα σκουπίδια.

Ο φίλος του πατέρα της άτυχης μικρής Άννυ στην αρχή δήλωσε πως ο πατροκτόνος Σάββας είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και όταν «ξύπνησε» την είδε νεκρή στο πάτωμα. Τότε άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια, και αφού στη συνέχεια τα έβρασε, τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του.

Βέβαια, αν και ο πατέρας της ομολόγησε το έγκλημα εν συνεχεία άλλαξε την κατάθεση του και δήλωσε πως δεν ευθύνεται αυτός για το θάνατο. Τον Φεβρουάριο του 2016 συνελήφθη από της Αρχές και ο φίλος του πατέρα, Νικολάι, αλλά η υπόθεση δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί.

Ο δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου

Η ιστορία του συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η μητέρα του έκλαιγε στην τηλεόραση και ζητούσε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου της, ενώ, όπως αποδείχθηκε πίσω από την ανθρωποκτονία βρισκόταν αυτή και ο σύζυγος της και πατριός του 23χρονου Κωστή.

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανισθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης ενώ το πτώμα του είχε βρεθεί επτά μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο κτήμα του πατριού του, σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα.

Η μητέρα και ο πατριός συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2016.

Η 33χρονη Ζωή έπεσε θύμα βιασμού και μετά κάηκε ζωντανή

Στις 27 Δεκεμβρίου 2012 βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα της 33χρονης Ζωής Δαλακλίδου. Όπως έγινε γνωστό, ο 27χρονος τότε, Χρήστος Παπάζογλου, βιαστής και δολοφόνος της άτυχης κοπέλας την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή αφού πρώτα την βίασε.

Στην ομολογία του τόνισε πως άκουγε τις φωνές της κοπέλας, ενώ αυτή είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο συζυγοκτόνος της Κοζάνης

Τον Ιανουάριο του 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του Ανθής Λινάρδος μέσα στο ίδιο τους το σπίτι την ώρα που τα ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο.

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ έδειχνε συγκλονισμένος από την εξαφάνιση της συζύγου του ομολόγησε την ενοχή του καθώς κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις.

Ο 40χρονος συζυγοκτόνος αφού σκότωσε τη σύζυγο του την έθαψε στο χωράφι που ανήκε στον ίδιο και στη συνέχεια, πέρασε με φρέζα ολόκληρη την επιφάνεια για να μην δώσει στόχο στους ιδιοκτήτες των διπλανών εκτάσεων πως κάτι συνέβη στο χωράφι.

Μόλις τελείωσε με την ταφή πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση της Ανθής.

Το παγωμένο πτώμα της Καλλιθέας

Στις 12 Ιανουαρίου του 2016 βρέθηκε δολοφονημένος ένας άνδρας σε καταψύκτη στην Καλλιθέα. Λίγες ημέρες αργότερα έγινε η αναγνώριση της σορού και συγγενικό του άτομο τόνισε πως επρόκειτο για τον κάτοχο του διαμερίσματος, Βασίλη Κοκκίνη.

Η εξαφάνιση του άτυχου άντρα είχε δηλωθεί πριν από αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψίες έχουν στραφεί γύρω από την πρώην σύζυγο του 63χρονου άντρα της οποίας τα ίχνη έχουν εξαφανιστεί.

Η 45χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία αναζητείται από τις ελληνικές και τις βουλγάρικες αρχές, ενώ αξίζει να τονιστεί πως σήμα για την εξαφάνιση της έχει δώσει και η Interpol.

Ο άτυχος ναυτικός, ήταν ιδιαίτερα ευκατάστατος και είχε στην κατοχή του μια πενταώροφη πολυκατοικία και επίσης διατηρούσε λογαριασμό με 230.000 ευρώ τα οποία φαίνεται να έχουν κάνει φτερά.

Όπως έχει γίνει γνωστό η 45χρονη πρώην σύζυγος του θύματος έφυγε στις 7 Ιανουαρίου του 2015 για την Βουλγαρία και περίπου δέκα μέρες αργότερα ο 63χρονος εξαφανίστηκε.

Ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Ο 33χρονος Κλόνι Λέσι ή αλλιώς ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής δολοφόνησε με έξι μαχαιριές της πρώην σύζυγο του και στη συνέχει απήγαγε τον 4χρονο γιο τους.

Ο απαγωγέας- συζυγοκτόνος κρατούσε επί 18 ημέρες τον 4χρονο Φοίβο και εντοπίστηκε σ΄ ένα αγροτικό κτήμα, αρκετά κοντά στην κατοικία του.

Ο 33χρονος δηλώνει μετανιωμένος και τόνισε όταν εντοπίστηκε από τις αρχές πως δεν πιστεύει αυτό που έκανε.

Σε επικοινωνία που είχε το iPop.gr με τον δικηγόρο Μιχαήλ Χαράλαμπο του υπέβαλλε ερωτήσεις αναφορικά με τις ανθρωποκτονίες που έχουν συγκλονίσει την χώρα μας, την κάθειρξη με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι θύτες, αλλά και με τα ελαφρυντικά τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν με στόχο να είναι πιο ελαστική η ποινή η οποία θα τους υποβληθεί.

Με τι ποινές τιμωρείται η ανθρωποκτονία;Η ανθρωποκτονία προβλέπεται και τιμωρείται από τα άρθρα 299, 300 και 302 του Ποινικού Κώδικα. Αν τελέσθηκε από αμέλεια (π.χ. τροχαίο ατύχημα) είναι πλημμέλημα και τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 302 με φυλάκιση τουλάχιστον τρεις μήνες έως πέντε χρόνια. Η ανθρωποκτονία με συναίνεση του θύματος τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 300 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή σαν πλημμέλημα με φυλάκιση. Ενώ η ανθρωποκτονία με πρόθεση είναι κακούργημα και τιμωρείται βάση του άρθρου 299 με ισόβια κάθειρξη. Βέβαια, σε περίπτωση που η πράξη αποφασίστηκε και επίσης εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται η ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης. Γι΄αυτό βλέπετε να παλεύει ο δικηγόρος να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος τελούσε εν βρασμώ.Για ποιους λόγους θα μπορούσε να επιβληθεί μικρότερη ποινή κάθειρξης σε άτομα τα οποία έχουν διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα;Για να δοθεί μικρότερη ποινή στον θύτη θα πρέπει ο δικηγόρος του να επικαλεσθεί και φυσικά να αποδείξει ότι συντρέχει μια ή περισσότερε προϋποθέσεις που προβλέπονται από το άρθρο 84 του Ποινικού Κώδικα. Δηλαδή, ότι μέχρι την ημέρα του αδικήματος έζησε πρότερο έντιμο βίο, ότι οδηγήθηκε στην πράξη από μη ταπεινά αίτια. Ωθήθηκε στην πράξη του από αμέσως προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. Ότι επέδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και τέλος ότι είχε καλή συμπεριφορά για αρκετό καιρό μετά την πράξη. Όλα αυτά οδηγούν σε μείωση της ποινής και εφαρμόζεται τότε το άρθρο 83 του Ποινικού Κώδικα. Επίσης, αν αποδειχθεί ότι είχε μειωμένο καταλογισμό μπορεί να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.Πόσο δύσκολο είναι να υπερασπισθεί ένας δικηγόρος ένα άτομο το οποίο έχει διαπράξει ανθρωποκτονία;Ασφαλώς ένας δικηγόρος θα πρέπει να υπερασπιστεί κάποιον που διέπραξε φόνο. Και ο δολοφόνος έχει δικαίωμα υπεράσπισης. Βεβαίως, ο δικηγόρος θα ρίξει το περισσότερο βάρος να αποδείξει ότι συντρέχει κάποια προϋπόθεση του άρθρου 84 ώστε να μειωθεί η ποινή σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ποινικού Κώδικα και θα προσπαθήσει και για την απαλλαγή του θύτη στα πλαίσια του εφικτού.Ποια θεωρείτε εσείς τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας;Πρόσφατο ο Αλβανός στην Χαλκιδική ο οποίος σκότωσε την πρώην σύζυγο του πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε. Ενώ άλλες επίσης συγκλονιστικές υποθέσεις είναι η περίπτωση του Φραντζή που σκότωσε την γυναίκα του και την τεμάχισε αλλά και παντρεμένη Κάτια Γιαννακοπούλου η οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον Κύπριο Αρχιμανδρίτη εραστή της και υποστήριζε μετά ο σύζυγός της.Υπάρχει περίπτωση μετά από μια ανθρωποκτονία να βγει κάποιος από τη φυλακή και αν ναι πότε;Αν συντρέξει κάποια προϋπόθεση του άρθρου 84 του Ποινικού Κώδικα τότε η ισόβια κάθειρξη μπορεί να γίνει πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δεκαετής. Κάθειρξη πάνω από δέκα έτη μπορεί μπορεί να γίνει κάθειρξη έως 12 έτη ή φυλάκιση τουλάχιστον 2 έτη. Κάθειρξη έως 10 έτη μπορεί να γίνει κάθειρξη έως 6 έτη και φυλάκιση 1 έτος. Και τέλος σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί το δικαστήριο να επιβάλει την κατώτερη προβλεπόμενη ποινή.

The post Οι 10 πιο στυγερές ανθρωποκτονίες των τελευταίων ετών appeared first on iPop.

Keywords
ετων, εν λόγω, ελλαδα, ιουνίου, συλληψεις, γιου, κοζανη, interpol, ipop, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νικος παπαζογλου, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, θανασης γιαννακοπουλος, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, αστυνομικο τμημα, ipop, βουλγαρια, γυναικα, ηθοποιος, ιχνη, καθημερινη, μητερα, νησι, παιχνιδια, περιεργα, τηλεοραση, χαλκιδικη, ωρα, αγριο, αρθρα, αρθρο, αξιζει, ανθρωπος, αρβανιτης, ατομο, βενζινη, γινει, γιου, δοθει, δολοφονιες, δωσει, εγινε, εγκληματα, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εν λόγω, εξι, επικοινωνια, επτα, ερχεται, ερχονται, ετη, ετος, εφυγε, ζωη, ζωης, ιδιο, πολυκατοικια, υποθεση, θυτες, κυνηγι, κικη, κτημα, λευκα, μηνες, μειωση, μισος, μορφη, μυαλο, νικο, ξαδερφος, ξαδερφια, παντα, παπαζογλου, παιδι, παιδια, παθος, πρωι, σαββας, συζυγο, συνεχεια, σιατιστα, σπιτι, στομα, τασος, τμημα, φυλακη, φυσικα, φτερα, χερι, χαμογελο, χειλη, χρηστος, ωρες, αλβανος, ατυχος, δικαιωμα, δωματιο, ερωτησεις, χωρα, ιδιαιτερα, interpol, ιουνίου, καηκε, κοπελα, πληροφοριες, σημα, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα