Frontex: Έντονη η μείωση των προσφυγικών ροών

11:38 14/5/2016 - Πηγή: iPop

Στη μείωση των προσφυγικών ροών εστιάζει η οποία επισημαίνει πως τον Απρίλιο στην Ελλάδα από την Τουρκία έφτασαν 2.700 πρόσφυγες και μετανάστες. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις σχετικά με της αλλαγή της διαδρομής των ατόμων που στόχο έχουν να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Όπως σημειώνει η έκθεση για τον Ιούνιο που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες μόνο ώρες πριν η μείωση είναι της τάξης του 90%.

Να σημειωθεί πως

η Frontex διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τον έλεγχο των ροών, έχει αποτελέσματα.

« 2.700 άτομα έφτασαν τον προηγούμενο μήνα στην Ελλάδα από την Τουρκία. Οι περισσότεροι ήταν από τη Συρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στην Ιταλία έφτασαν 8.370 άτομα, επιλέγοντας την μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη διαδρομή από τη βόρεια Αφρική. Η πλειονότητά τους ήταν από την Ερυθραία, την Αίγυπτο και τη Νιγηρία» επισημαίνει η έκθεση και προσθέτει:

«Δεν έχει υπάρξει κάποια ένδειξη για αλλαγή της διαδρομής των προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα μέσω της κεντρικής Μεσογείου. Ο αριθμός των ανθρώπων που έφτασαν στην Ιταλία τον Απρίλιο ήταν μειωμένος κατά 13% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 50% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2015».

The post Frontex: Έντονη η μείωση των προσφυγικών ροών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα