O Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο εγγύησης επιτοκίων

09:25 14/5/2016 - Πηγή: iPop

Για το ενδεχόμενο εγγύησης επιτοκίων για την χώρα μας μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος έσπευσε να το απορρίψει. Όπως επιβεβαιώνει το περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμα του το Σάββατο στο Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν πως η εγγύηση επιτοκίων δεν υφίσταται σαν σενάριο.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εμμένει: «Αυτό δεν θα υπάρξει με εμάς».

Να θυμίσουμε, όμως, πως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα

ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) χαρακτήρισε το πάγωμα των επιτοκίων μέχρι το 2% ως το 2050, καλή ιδέα, μέχρι να πραγματοποιηθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Επίσης, όπως εξηγεί το δημοσίευμα του Der Spiegel, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας επισήμανε πως αν τα επιτόκια παρουσιάσουν άνοδο πάνω από το όριο του 2% θα πρέπει μόνο να δοθεί παράταση προθεσμίας πληρωμής, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τι πρέπει να κάνει η ελληνική Κυβέρνηση;

Την ίδια στιγμή σημειώνει πως η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει «μετά την εκπνοή των δανείων να τα αποπληρώσει μονομιάς, προκειμένου να αποτραπεί η ανάληψη χρέους από τους πιστωτές».

Ενώ ξεκαθαρίζει πως από την πλευρά του «Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρεί αυτή τη δομή εφικτή».

Το σχετικό δημοσίευμα επικαλείται πηγές του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας επισημαίνοντας πως κανείς τους δεν πιστεύει ότι «η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει στο τέλος τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά τους τόκους. Αν τα επιτόκια των αγορών ανεβούν στο 4%, το ύψος της αποπληρωμής ενός δανείου με 30 χρόνια ωρίμανση σχεδόν θα διπλασιαστεί».

Και τονίζει: «Ο Σόιμπλε είναι μεν πρόθυμος να συζητήσει για μεγαλύτερους χρόνους ωρίμανσης, χαμηλότερα επιτόκια και αναβολή πληρωμών για την Ελλάδα, αλλά το νωρίτερο το 2018, όταν το πρόγραμμα βοήθειας θα ολοκληρωθεί».

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post O Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο εγγύησης επιτοκίων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα