Eurovision: Έμεινε εκτός τελικού η Κύπρος

11:15 13/5/2022 - Πηγή: iPop

Έμεινε εκτός τελικού η Κύπρος στην Eurovision, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα προγνωστικά που την ήθελαν να μην περνάει. Ποιες χώρες πέρασαν και πώς διαμορφώνεται η λίστα με τις συμμετοχές στον τελικό;

Ποιες χώρες πέρασαν; Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Εσθονία και Αυστραλία, εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. 

Eurovision 2022: Καταγγελία για παρενόχληση

από χορευτές τραγουδιστή στην τελετή έναρξης

Έμεινε εκτός τελικού η Κύπρος στην Eurovision

Η Ανδρομάχη με το «Ela» εμφανίστηκε στη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο, ωστόσο, δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά εν μέρει τα προγνωστικά που την τοποθετούσαν στην τελευταία θέση, με ποσοστό 53% να προκριθεί.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται φέτος με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together», που είναι ψηλά στα προγνωστικά, αν και μεγάλο φαβορί θεωρείται αυτή την στιγμή η Ουκρανία.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και οι Big Five: Ελλάδα, Αρμενία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ισλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία.

Τον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00, θα παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr. Στον σχολιασμό του Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Eurovision: Έμεινε εκτός τελικού η Κύπρος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα