«The Princess»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο ντοκιμαντέρ της Diana – Η ζωή της και ο τραγικός θάνατός της

19:30 12/5/2022 - Πηγή: iPop

Τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει ένας καταιγισμός κινηματογραφικών κυκλοφοριών σχετικά με την αείμνηστη Diana, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, με την άφιξη του «Spencer» του 2021, όπου η Kristen Stewart ήταν υποψήφια για Όσκαρ,

την τέταρτη σεζόν του «The Crown» του Netflix, όπως και με την κυκλοφορία του «Diana: The musical». Φαίνεται πως το κοινό δεν χορταίνει να μαθαίνει νέα της Βασιλικής Οικογένειας και πληροφορίες για την ζωή, την πορεία και τον θάνατο της αγαπημένης μας Πριγκίπισσας.

Τώρα, πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο ντοκιμαντέρ του HBO «The Princess», το οποίο άνοιξε το εικονικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance την περασμένη εβδομάδα και «στοχεύει να διερευνήσει τη συνενοχή μας στον τραγικό θάνατο της Diana». Από τους βραβευμένους με BAFTA παραγωγούς των «Man on the Wire», «Sugarman» και «LA 92» , έρχεται μια ταινία 104 λεπτών που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αρχειακό υλικό. 

Γιατί η Diana αποκαλούνταν πριγκίπισσα ενώ η Kate Middleton όχι; Η απάντηση που κρύβεται πίσω από τους βασιλικούς τίτλους

Ντοκιμαντέρ «The Princess»: Πότε κάνει πρεμιέρα;

Ως η πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα στον κόσμο της εποχής της, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο σκηνοθέτης Ed Perkins είχε πολλά να δουλέψει κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας. Αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, από φωτογραφίες και αποσπάσματα ειδήσεων μέχρι ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις με την Diana και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, το ντοκιμαντέρ έρχεται για να μας συγκλονίσει και να μας αποκαλύψει περισσότερες αλήθειες.

“Spencer”: Το επίσημο trailer της ταινίας που αποκαλύπτει τους δύο κόσμους της πριγκίπισσας Diana

Το trailer του «The Princess» απεικονίζει τα φλας της κάμερας, τους παρεμβατικούς δημοσιογράφους και τους παπαράτσι, τονίζοντας την υπερβολική δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης που υπέμεινε η πριγκίπισσα κατά τη διάρκεια της θητείας της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Πάνω από τις εικόνες, ακούγονται αποφθέγματα από διάφορους δημοσιογράφους και συνεντεύξεις, που κάνουν δηλώσεις όπως «η κατάρρευση αυτού του γάμου δεν δίνει στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τίποτα άλλο πέρα από το να σχολιάσουν γεγονός», «η πριγκίπισσα ήταν ό,τι καλύτερο για τη μοναρχία και [ο Πρίγκιπας Κάρολος] παίρνει τη δεύτερη θέση».

Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Ο Ed Perkins είπε στο US Today Entertainment ότι, «ελπίζω (αυτή η ταινία) να επιτρέψει στο κοινό να κατανοήσει περισσότερα πράγματα τόσο της Diana όσο και της σχέσης που είχε με τη Βασιλική Οικογένεια».

Ο σκηνοθέτης συνέχισε δηλώνοντας: «Την ημέρα που πέθανε η Diana, ήμουν 11 χρονών και θυμάμαι ότι με ξύπνησαν οι γονείς μου, οι οποίοι ήταν πολύ συγκινημένοι. Υπήρχε αυτό το εθνικό κύμα θλίψης και πένθους που δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε και δεν νομίζω ότι το έχω ξαναδεί από άλλοτε».

“Ρουφήξαμε” την 4η σεζόν του The Crown και μάθαμε τα πάντα για τον 5ο κύκλο που θα επικεντρωθεί στον προβληματικό γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνα

Η ταινία θα εξερευνήσει την περίοδο από τον αρραβώνα της Diana το 1981 με τον Κάρολο μέχρι τον θάνατο της πριγκίπισσας το 1997. Η πριγκίπισσα Diana πέθανε από τα τραύματα που υπέστη σε τροχαίο στο Παρίσι, σε ηλικία μόλις 36 ετών. Μετά το θάνατό της, το έθνος βυθίστηκε σε μια περίοδο πένθους.

Το «The Princess» πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου. Μπορείς να δεις το trailer εδώ:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «The Princess»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο ντοκιμαντέρ της Diana – Η ζωή της και ο τραγικός θάνατός της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
The Princess, Όλα, Diana –,The Princess, ola, Diana –