Eurogroup: Στο επίκεντρο η δεύτερη αξιολόγηση

07:54 7/11/2016 - Πηγή: iPop

Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup. Στην ατζέντα βρίσκεται επίσης και η έκθεση της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS).

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι.

Η σχετική ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει ότι οι ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσουν σε έναν απολογισμό με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν θα

τους παρέχει ενημέρωση σχετικά με την τεχνική βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα, αλλά και για τα επιτεύγματα σε τομείς της τεχνικής υποστήριξης από το 2015. Αυτοί οι τομείς είναι ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η επίτευξη βιώσιμων δημόσιων οικονομικών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες, Κυριακή, συζήτησε βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την δεύτερη αξιολόγηση και τον προϋπολογισμό του 2017. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο προϋπολογισμός αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στα κυβερνητικά όργανα. Πιθανότατα μάλιστα να γίνει νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με βασικά ζητήματα την δεύτερη αξιολόγηση και τον προϋπολογισμό.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην δεύτερη αξιολόγηση κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο επισήμανε:

Στις επόμενες εβδομάδες οφείλουμε να εργαστούμε με συνείδηση και στόχο, να κλείσει η αξιολόγηση εντός των χρονικών πλαισίων και με συνείδηση ότι οι παλιοί και νέοι υπουργοί έχουν συνευθύνη για την διαπραγμάτευση και τις αποφάσεις

The post Eurogroup: Στο επίκεντρο η δεύτερη αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα