Erdogan: Αδιάλλακτη η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς | Δεν θα μείνουμε θεατές

17:29 20/7/2017 - Πηγή: iPop

Προκλητικό ήταν το μήνυμα του Recep Tayyip ενόψει της «μαύρης» επετείου συμπλήρωσης 43 χρόνων απ’ την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του προς τον Mustafa Akinci κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή για αδιάλλακτη στάση, επισημαίνοντας πως «η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής».

Ο Erdogan εξέφρασε την άποψη «οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία

τη δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα».

Στο μήνυμά του ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ακόμα πως το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του γ.γ. του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση.

Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτή την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς γι` αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής, αφήνοντας θύμα τον τ/κ λαό επ` άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμιά βάση δικαίου».

Photo: AP

The post Erdogan: Αδιάλλακτη η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς | Δεν θα μείνουμε θεατές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Erdogan, Αδιάλλακτη,Erdogan, adiallakti