DIY: Φτιάξε το δικό σου τσαντάκι

19:01 19/5/2014 - Πηγή: iPop

Είπαμε ότι για να τακτοποιήσεις την τσάντα σου θα χρειαστείς διάφορα μικρά τσαντάκια. Γιατί να πας να τα αγοράσεις και να μην τα φτιάξεις μόνη σου; Ακόμα και αν δεν έχεις γνώσεις ραπτομηχανής, μπορείς να το ράψεις στο χέρι απλά πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ για να μην έχεις ατυχήματα!

Τι θα χρειαστείς:Ύφασμα στο χρώμα που επιθυμείςΛευκό ύφασμα για φόδραΦερμουάρΠως θα το φτιάξεις:Παίρνεις το ύφασμα που έχεις επιλέξει και κόβεις δύο κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος που θέλεις να είναι το τσαντάκι σου. (πχ αν θέλεις να έχει μήκος 20cm κόψε το ύφασμα 24cm). Κόψε 2 ίσα κομμάτια. (κάνε το
ίδιο και για το ύφασμα της φόδρας)Πάρε το ένα κομμάτι υφάσματος, κόψε το φερμουαρ στο μήκος που θέλεις και βάλτο με την πίσω πλευρά να έχει πρόσωπο προς το ταβάνι πάνω στο ύφασμα. Με καρφίτσες συγκράτησε το φερμουάρ πάνω στο ύφασμα και ράψτο.
Ακριβώς από πάνω ράψε το ένα από τα δύο κομμάτια της φόδρας.
Άπλωσε το δεύτερο κομμάτι του υφάσματος και ράψε το φερμουάρ όπως έκανες και στο προηγούμενο βήμα. Αμέσως μετά επανέλαβε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι υφάσματος.
Αυτή την στιγμή έχεις τα δύο εξωτερικά υφάσματα ραμμένα πάνω στο φερμουάρ και από μέσα τα δύο κομμάτια της φόδρας. Γύρνατο ανάποδα και σήκωσε τις φόδρες. Σημείωσε με καρφίτσες που θέλεις να ραφτούν τα εξωτερικά σου υφάσματα και ράψτα μεταξύ τους.
Γύρνα από την κανονική πλευρά το τσαντάκι σου και κάνε την ίδια διαδικασία με τις φόδρες. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως θα πρέπει να γυρίσεις τις άκρες προς τα μέσα και να το ράψεις για να μην έχεις ξέφτια!
Βάζεις την φόδρα μέσα και το τσαντάκι σου είναι έτοιμο!

The post DIY: Φτιάξε το δικό σου τσαντάκι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα