«Black Renaissance»: Η Amanda Gorman κυριαρχεί στο νέο εξώφυλλο του TIME και η συνέντευξη με την Michelle Obama

11:28 5/2/2021 - Πηγή: iPop

Το νέο εξώφυλλο του διάσημου περιοδικού δεν είναι ένα οποιοδήποτε εξώφυλλο. Η νεαρή Amanda Gorman στο TIME στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, ενώ μίλησε μαζί με τη Michelle Obama για την τέχνη, την ταυτότητα και την αισιοδοξία.

Η Amanda Gorman γοήτευσε τον κόσμο όταν διάβασε το μήνυμά της στην ορκωμοσία του Biden στις 20 Ιανουαρίου. Λίγες μέρες μετά η 22χρονη κοπέλα συνάντησε την Michelle Obama

και μίλησε μαζί της, καλύπτοντας θέματα που κυμαίνονται από το ρόλο της τέχνης στον ακτιβισμό έως τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι μαύρες γυναίκες στο προσκήνιο.

Αυτό το τεύχος επικεντρώνεται στην «Μαύρη Αναγέννηση», μια αναβίωση που αντιλαμβάνονται ορισμένοι στη δημιουργικότητα των μαύρων καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια. Η συνέντευξή τους είναι μέρος ενός ειδικού πρότζεκτ για την αναγέννηση, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Ibram X. Kendi. «Ζούμε σε μια σημαντική στιγμή στη Μαύρη τέχνη επειδή ζούμε σε μια σημαντική στιγμή στη Μαύρη ζωή», λέει η Gorman.

Αυτό που είναι συναρπαστικό για μένα είναι να ζήσω σε αυτήν τη δημιουργία που βλέπω από άλλους αφροαμερικάνους καλλιτέχνες που αναμένω. Αλλά έπειτα επίσης δημιουργώ τέχνη και συμμετέχω σε αυτό το ιστορικό ρεκόρ. Το βλέπουμε στη μόδα, το βλέπουμε στις εικαστικές τέχνες. Το βλέπουμε στο χορό, το βλέπουμε στη μουσική. Σε όλες τις μορφές έκφρασης της ανθρώπινης ζωής, βλέπουμε ότι η καλλιτεχνία ενημερώνεται από την εμπειρία των Μαύρων. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο συναρπαστικό από αυτό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

«Δεν νομίζω ότι πάντα ήξερα ότι θα ήμουν ποιήτρια σε ορκωμοσία, αλλά κάθε φορά που έγραφα ένα δημόσιο ποίημα, πριν αρχίσω να το γράφω, θα έλεγα στον εαυτό μου: γράψε ένα ποίημα που να αξίζει για ορκωμοσία Προέδρου» λέει η Amanda Gorman στην συνέντευξη – βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του εξωφύλλου της.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Οι δύο γυναίκες συνέχισαν να μιλάνε σχετικά με την τέχνη ως γλώσσα έκφρασης των ανθρώπων, ενώ η ποίηση έχει βρεθεί επίσης στο επίκεντρο κινημάτων που ζητούν την αλλαγή. Αναφερόμενη στην ενότητα – που να θυμίσουμε πως επιδιώκεται στην Αμερική από τον νέο Πρόεδρο – η Gorman είπε «Η ενότητα που πραγματικά μας οδηγεί προς το μέλλον σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τις διαφορές μας – τις αγκαλιάζουμε και στηριζόμαστε σε αυτήν την ποικιλομορφία».

Τέλος, η Michelle Obama ρώτησε την νεαρή κοπέλα αν θεωρεί τον εαυτό της αισιόδοξο, κι αν ναι, πώς καταφέρνει να είναι αισιόδοξη σε δύσκολες στιγμές με την Amanda Gorman να απαντάει ξεκάθαρα θετικά.

Η αισιοδοξία δεν πρέπει να θεωρείται αντίθετη από την απαισιοδοξία, αλλά σε σύνδεση με αυτή. Η αισιοδοξία σου δεν θα είναι ποτέ τόσο ισχυρή όσο είναι εκείνη τη στιγμή που θες να την εγκαταλείψεις. Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε όλοι να είμαστε αισιόδοξοι είναι να μην αναιρέσουμε τα συναισθήματα φόβου ή αμφιβολίας, αλλά να ρωτήσουμε: Τι οδήγησε σε αυτό το σκοτάδι; Και τι μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τις σκιές;

Δες ένα μέρος της συνέντευξης της Amanda Gorman στο TIME:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Black Renaissance»: Η Amanda Gorman κυριαρχεί στο νέο εξώφυλλο του TIME και η συνέντευξη με την Michelle Obama εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα