Athens Pride 2017: Πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου στο Σύνταγμα (Photos)

20:16 10/6/2017 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το Athens Pride, που για πρώτη φορά, ωστόσο, έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Οργανώσεις της LGBTQ κοινότητας, LGBTQ ΑΜΕΑ, Atlas, οι οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», «Περήφανοι Πρεσβύτεροι» (Proud Seniors), όπως επίσης και πολλές άλλες

κοινότητες, βρίσκονταν το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι στα περίπτερα τους.

Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί τους για το δικαίωμα των ανθρώπων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ελευθερία της έκφρασης, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.

Το «Pride», στήριξαν και οι πολιτικές ομάδες και τα κόμματα, καθώς επίσης και φοιτητικοί σύλλογοι, όπως από τη Νομική Αθηνών, αλλά και οι αστυνομικοί.

Ο κόσμος περίμενε σε ουρές για να βαφτεί με τα χρώματα του ουράνιου τόξου-σύμβολο της LGBTQ κοινότητας. Πολλοί είναι και αυτοί που τύπωσαν πλακάτ, μπλουζάκια και τσάντες με φράσεις, όπως «Ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι απλώς άνθρωπος», «Δεν είναι μια φάση», «Είμαι γκέι και σας καίει». Η παρέλαση του Athens Pride, ξεκίνησε στις 19.00.

Το Athens Pride, έχει ως φετινό σύνθημα «Θέμα Παιδείας», που «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος «παιδεία» «εμπεριέχει, με την ευρύτερή του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας», όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

#themapaideias #athenspride #pride

A post shared by dispil (@cam_on_) on Jun 10, 2017 at 9:18am PDT

Γιατί κάποια πράγματα είναι Θέμα Παιδείας. #Saturday #afternoon #AthensPride #ThemaPaideias #freedom #PanagiotiSStory

A post shared by Παναγιώτης Μουλόπουλος (@panagiotismoulopoulos) on Jun 10, 2017 at 9:08am PDT

Είναι θέμα παιδείας #athenspride2017 #athenspride #pride2017 #pridemonth #lgbt #lgbtq #lgbtqia #happypride #equalrights #gayrights #gayrightsarehumanrights #athens #greece #greecestagram #rainbow #rainbowflag #gayday

A post shared by Konstantina (@konstantina237) on Jun 10, 2017 at 9:10am PDT

‪Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Be proud! ‬#beproud ‪#love #humanrights #AthensPride2017 #athensPride #gaypride #gaypride2017 #gaypride2017 ‬#Athens #greece

A post shared by Zefi Dimadama B (@zefidimadama) on Jun 10, 2017 at 8:32am PDT

Photos: EUROKINISSI

The post Athens Pride 2017: Πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου στο Σύνταγμα (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα