Angelica Ross: Η πρώτη τρανς πρωταγωνίστρια στο μιούζικαλ «Chicago» – Το ντεμπούτο της στη σκηνή του Ambassador Theatre

12:24 8/8/2022 - Πηγή: iPop

Το «Chicago», το πολυβραβευμένο και κορυφαίο αμερικανικό μιούζικαλ, παρουσιάζεται από τον κόσμο του θεάματος στο Broadway και αποτελεί τη μακροβιότερη αναβίωση του θεάτρου, το οποίο βρίσκεται στο Mahnattan της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μία παραγωγή, η οποία ακόμη και μετά από 25 χρόνια, εξακολουθεί να γράφει ιστορία. Η Angelica Ross λοιπόν, γνωστή ηθοποιός και τρανς ακτιβίστρια, με τον ρόλο της στο πασίγνωστο μιούζικαλ, θα αποτελέσει την πρώτη τρανς γυναίκα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Broadway.

Αυτή είναι η πρώτη τρανς πρόσφυγας στην Ελλάδα! Και ήρθε η στιγμή

να μάθεις την ιστορία της

Angelica Ross: Η πρώτη τρανς πρωταγωνίστρια στο «Chicago»

Η ίδια θα υποδυθεί το ρόλο της διψασμένης για φήμη δολοφόνου Roxie Hart, σύμφωνα με ανακοίνωση της παραγωγής. Αρχικά, ο ρόλος αυτός ανήκε στην Pamela Anderson, ωστόσο η παραγωγή αποφάσισε πως φέτος ο ρόλος ταιριάζει καλύτερα στην Angelica. H ηθοποιός ξεκινά τις παραστάσεις στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η Ross είναι γνωστή για τον ρόλο της ως Candy Ferocity, μια νεαρή τρανς γυναίκα που διαγωνιζόταν τακτικά στη σκηνή της αίθουσας χορού της Νέας Υόρκης, στη βραβευμένη με Emmy σειρά «Pose». Η σειρά που προβλήθηκε αρχικά από το αμερικάνικο κανάλι FX και απέκτησε απευθείας φανατικό κοινό, εξελίσσεται στην Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80, όπου το AIDS εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και η LGBTQ κοινότητα βρίσκεται σε κρίση.

The name on everybody’s lips is gonna be… A N G E L I C A! @angelicaross begins performances September 12! pic.twitter.com/iaTkahw0Dr

Chicago The Musical (@ChicagoMusical) August 4, 2022

Σημαντικό βήμα για την Ελλάδα: Για πρώτη φορά τρανς κρατούμενες μεταφέρθηκαν στις γυναικείες φυλακές

Η υπόθεση του πασίγνωστου μιούζικαλ

Το «Chicago» βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο, που έγραψε το 1926 η δημοσιογράφος Maurine Dallas Watkins, η οποία το εμπνεύστηκε από δύο πραγματικές ιστορίες γυναικών που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του εραστή τους το 1920 και τελικά αθωώθηκαν.

Το φαντασμαγορικό θεατρικό έργο πραγματεύεται, μέσα από εντυπωσιακές χορογραφίες και εκπληκτικές εκτελέσεις, τον κυνισμό των media του Chicago, της ποτοαπαγόρευσης και των neon επιγραφών, που κάθε τόσο δημιουργούν και μια διασημότητα, καθώς και τη διαφθορά των δικαστικών κυκλωμάτων που αθωώνουν φυλακισμένους με απίστευτη ευκολία.

View this post on Instagram

A post shared by A N G E L I C A (@angelicaross)

375 τρανς άτομα δολοφονήθηκαν το 2021 – Μια μέρα μνήμης για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους επειδή επέλεξαν να την ζήσουν όπως εκείνοι ήθελαν

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Angelica Ross: Η πρώτη τρανς πρωταγωνίστρια στο μιούζικαλ «Chicago» – Το ντεμπούτο της στη σκηνή του Ambassador Theatre εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα