Akıncı: Το άνοιγμα της πόρτας είναι στα χέρια των Ελληνοκυπρίων

13:54 16/2/2017 - Πηγή: iPop

Συνέντευξη Τύπου μετά την αποχώρηση του από τη συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη παραχώρησε ο Mustafa Akıncı ο οποίος τόνισε, πως δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να τίθεται εκ νέου το ζήτημα της Ένωσης μετά από 20 μήνες διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι υπερβολική η αντίδραση της τουρκοκυπριακής πλευράς, προσθέτοντας πως το άνοιγμα της πόρτας πλέον είναι στα χέρια των Ελληνοκυπρίων «που πρέπει να φτιάξουν το λάθος».

Στο σημείο που φτάσαμε μετά από 20 μήνες διαπραγματεύσεων δεν έχει κανένα νόημα να τίθεται ξανά το θέμα της

Ένωσης. Λένε ότι υπερβάλλουμε, εγώ σας λέω ότι είναι και λίγη η αντίδρασή μας. Εμείς δεν έχουμε εγκαταλείψει το τραπέζι των συνομιλιών επειδή εμείς είμαστε η πλευρά που θέλει πραγματικά τη λύση. Το άνοιγμα της πόρτας πλέον είναι στα χέρια των Ελληνοκυπρίων που πρέπει να φτιάξουν το λάθος

Ο κ. Akıncı κατηγόρησε μάλιστα τον Κύπριο Πρόεδρο ότι «βρόντηξε την πόρτα. Εμείς δεν αποχωρήσαμε από τη συνάντηση».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξήγησε ειδικότερα ότι ο ίδιος επανέλαβε για ακόμα μια φορά την θέση του για την απόφαση της Βουλής αναφορικά με την ψήφιση για το ενωτικό δημοψήφισμα και εξέφρασε την άποψη ότι αυτό επιφέρει ζημιά.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν περίμενε τη στάση του κ. Αναστασιάδη (την απάντησή του με κείμενο 5 σελίδων), προσθέτοντας πως «δεν μας έδωσε το παραμικρό μήνυμα ότι θα διορθώσει την κατάσταση».

Ο κ. Akıncı υποστήριξε ότι όταν ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ έλαβε το λόγο και μίλησε για τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Αναστασιάδης είπε «με νεύρα πως δεν έχει κάτι να πει και αποχώρησε από την αίθουσα».

Αμέσως μετά η ατμόσφαιρα άλλαξε, κατά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, και ο ίδιος αποχώρησε απ’ την αίθουσα διότι δεν υπήρχε νόημα στο να συνεχιστεί η συνάντηση.

Διαβάστε ακόμα:

Ώρα μηδέν για το Κυπριακό; Αποχώρηση Akıncı από τις συνομιλίες

The post Akıncı: Το άνοιγμα της πόρτας είναι στα χέρια των Ελληνοκυπρίων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα