8 τρόποι με τους οποίους η μουσική επηρεάζει το σώμα μας

20:01 14/4/2014 - Πηγή: iPop

«One good thing about music, is when it hits you, you feel no pain.» (Ένα καλό πράγμα με τη μουσική, είναι όταν σε «χτυπά», δεν αισθάνεσαι πόνο).

Όπως φαίνεται από τον παραπάνω στίχο του, ο Bob Marley είχε και επιστημονικές γνώσεις. Η μουσική πέραν των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει στη χαλάρωσή μας, επιδρά άμεσα στο ίδιο μας το σώμα. Το βοηθά να αντιμετωπίζει τον πόνο και να αντεπεξέρχεται καλύτερα στην άσκηση.

Η έρευνα δείχνει ότι η μουσική …

Ανακουφίζει
τον πόνο. Η μουσική μπορεί να μειώσει ουσιαστικά την αντιληπτή ένταση του πόνου, ιδιαίτερα στη γηριατρική φροντίδα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας ή στην παρηγορητική ιατρική (έναν τομέα της υγείας που εστιάζει στην πρόληψη και ανακούφιση των ασθενών).Μας κάνει να ποδηλατούμε πιο γρήγορα. Μελέτη σε υγιείς άνδρες κατέληξε ότι οι συμμετέχοντες που άκουγαν γρήγορη μουσική έκαναν (στατικό) ποδήλατο γρηγορότερα.Βελτιώνει την απόδοση στο τρέξιμο. Να ένας τρόπος να σπάσετε το προσωπικό σας ρεκόρ: Ακούστε την αγαπημένη σας ανεβαστική μουσική και θα τρέξετε πιο γρήγορα, θα ενισχύσετε το κίνητρο για προπόνηση και την αντοχή σας.Αυξάνει την αντοχή στην προπόνηση. Αυτό λειτουργεί εν μέρει με τη δύναμη της απόσπασης της προσοχής : Εστιάζοντας σε ένα αγαπημένο άλμπουμ, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε ότι τρέξατε ένα χιλιόμετρο παραπάνωΕπισπεύδει την ανάκαμψη μετά την προπόνηση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μουσική μετά από προπόνηση μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ανακάμψει πιο γρήγορα.Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Η κλασσική μουσική έχει αποδειχτεί αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της αϋπνίας σε φοιτητές.Βοηθά τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο. Μια μελέτη κατέληξε ότι η απαλή μουσική (και τα χαμηλά φώτα ) κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιβραδύνουν ενώ τρώνε και τελικά να καταναλώνουν λιγότερη τροφή.Ενισχύει τη λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει τα συναισθήματα που βιώνουν οι ασθενείς ακούγοντας μουσική έχουν υγιή επίδραση στη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Η μουσική και έκανε τους συμμετέχοντες στη μελέτη να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία τους.

The post 8 τρόποι με τους οποίους η μουσική επηρεάζει το σώμα μας appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα