8 Do’s and Don’ts όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί στο σπίτι

12:57 21/5/2021 - Πηγή: iPop

Η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία που σου γλιτώνει χρήματα. Είναι προτιμότερη απ’ το ξυραφάκι, ενώ σίγουρα σου επιτρέπει να μην σκέφτεσαι τις τρίχες για πολύ περισσότερο καιρό.

Όμως, επειδή και η αποτρίχωση έχει τα μυστικά της, φτιάξαμε μια λίστα με 8 Do’s and Don’ts για να την κάνεις σωστά, χωρίς να ταλαιπωρηθείς και να πονέσεις.

PexelsΤι να κάνεις και τι να αποφύγεις στην αποτρίχωση με κερί στο σπίτιΞεκίνα με τα πόδια εάν δεν έχεις ξανακάνει αποτρίχωση με κερί: Θα μπορέσεις να αποκτήσεις μια καλή εικόνα για το πώς αντιδράει το
δέρμα σου, μειώνοντας τις πιθανότητες να πάθεις εγκεφαλικό μετά το πρώτο τράβηγμα της ταινίας με το κερί.Μην επιχειρήσεις να κάνεις μόνη σου Brazilian Bikini Wax: Δεν έχεις την ίδια ορατότητα που έχει ένα ειδικός κι αυτό σε συνδυασμό με την ζεστή θερμοκρασία του κεριού μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Εφάρμοσε οποιδήποτε κρέμα αναισθησίας περίπου 30 λεπτά πριν ξεκινήσεις: Θα μουδιάσει προσωρινά το δέρμα, κάνοντας την εμπειρία λιγότερο επώδυνη.Μην ενυδατώνεις την περιοχή που θα αποτριχώσεις.Απορρόφησε προσεκτικά την περισσευούμενη υγρασία με ταλκ, που θα επιτρέψει στο κερί να κολλήσει καλύτερα στις τρίχες σου.Μην τραβάς το κερί με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση. Βεβαιώσου ότι τραβάς την ταινία κεριού κόντρα στη φορά ανάπτυξης των μαλλιών.Κάνε απολέπιση και ενυδάτωση μετά την αποτρίχωση στο λείο δέρμα και για την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων κεριού.Μην το παρακάνεις με την ίδια περιοχή περισσότερες από τρεις φορές: Θα ερεθίσεις το δέρμα σου και θα αυξήσεις τις πιθανότητες να πονάς.

Αποτρίχωση με κλωστή ή με κερί; Οι διαφορές!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 8 Do’s and Don’ts όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί στο σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα