7 τρόποι με τους οποίους καταστρέφεις τα μαλλιά σου καθημερινά και δεν το καταλαβαίνεις

16:24 10/12/2016 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν 7 τρόποι με τους οποίους καταστρέφεις τα μαλλιά σου καθημερινά και δεν το καταλαβαίνεις και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να τα σταματήσεις!

7 τρόποι, απλοί, που τους επαναλαμβάνεις χωρίς να το συνειδητοποιείς και εμε΄ςι σου δίνουμε εναλλακτικές που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά σου χωρίς να τα τραυματίζεις!

Πολύ σφιχτή αλογοουρά

Το να πέφτουν τα μαλλιά στο πρόσωπο σου, ειδικά όταν προσπαθείς να δουλέψεις ή να κάνεις την προπόνηση σου είναι εκνευριστικό, έτσι καταλήγεις να έχεις πιασμένα σε μία πολύ σφιχτή αλογοουρά τα μαλλιά

σου όλη την ημέρα. Πέρα από τον πονοκέφαλο που δημιουργείται καταστρέφεις και την τρίχα! Αντί, λοιπόν, να τα έχεις πιασμένα σφιχτά με το λαστιχάκι σου προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τσιμπιδάκια. Αν πάλι επιμένεις στο λαστιχάκι να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα: Το δάχτυλο σου θα πρέπει να έχει χώρο να περάσει ανάμεσα στο λαστιχάκι και τα μαλλιά.

Σαμπουάν με βάση τη σιλικόνη

Έκπληξη! Τα σαμπουάν που έχουν σαν βάση τη σιλικόνη -και μαζί το conditioner ή τα spray που δεν θέλουν ξέβγαλμα- ουσιαστικά αφυδατώνουν την τρίχα και απλώς δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μαλακά τα μαλλιά. Για πιο smooth αποτέλεσμα δοκίμασε πιο φυσικές τεχνικές!

Μπάνιο με καυτό νερό

Ναι κάνει κρύο και ναι δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα καυτό μπάνιο το οποίο θα σε χαλαρώσει. Δυστυχώς, εσύ μπορεί να χαλα΄ρωσεις αλλά οι τρίχες σου θα κακοποιηθούν. Δοκίμασε να λούσεις τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και κρύο για να τα ξεβγάλεις ώστε να αποκτήσουν τη χαμένη τους λάμψη!

Χτενίζεις τα μαλλιά σου όσο είναι βρεγμένα

Μπορεί το να χτενίσεις τα μαλλιά σου όσο είναι βρεγμένα να φαντάζει πιο εύκολο από ότι όταν έχουν στεγνώσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα καταστρέφεις καθώς είναι πιο εύκολο να σπάσει η τρίχα -όχι μόνο στις άκρες αλλά σε όλο το μήκος της. Αν επιμένεις να τα χτενίζεις όσο είναι υγρά -ειδικά στα σγουρά μαλλιά δεν υπάρχει άλλη επιλογή- προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις αρκετό conditioner στο μπάνιο ή λάδι μετά το μπάνιο και να τα χτενίσεις πολύ προσεκτικά.

Τα χτενίζεις πάρα πολύ

Μπορεί η ραπουνζελ να υποστήριζεότι όσο πιο πολύ χτενίζεις τα μαλλιά σου τόσο πιο λαμπερά γίνονται, αλλά συγγνώμη που θα σου καταστρέψω το παραμύθι, αυτό δνε είναι αλήθεια! Αν θέλεις πιο λαμπερά μαλλιά δοκίμασε να βάλεις μία κούπα χλιαρό νερό με δύο κουταλιές της σούπας ξύδι και βάλε το μείγμα σ ένα μπουκάλι spray. Ψέκασε τις ίζες των μαλλιών σου με το μείγμα και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ. Στη συνέχεια ξέβγαλε με κρύο νερό.

Χρησιμοποιείς μεγάλες ποσότητες από dry shampoo

Μπορεί το να χρησιμοποιείς αυτό το σαμπουάν που δεν θέλει ξέβγαλμα να σου έχει λύσει τα χέρια -κυρίως μετά το γυμναστήριο- αλλά στην πραγματικότητα κλείνει τους πόρους στο κεφάλι και καταστρέφει τις τρίχες! Ακόμα και η χρήση δύο ημερών σερί είναι καταστροφικό.. οπότε ξεκίνα να κάνεις λούζεις κανονικά τα μαλλιά σου!

Ξεμπερδεύεις τα μαλλιά από την ρίζα

Πάρτο αλλιώς, που λέει και η γιαγιά μου! Το ξεμπέρδεμα τωνμαλλιών πρέπει να γίνετα από τις άκρες προς την ρίζα! Η αντίστροφη πορεί έχει σαν αποτέλεσμα να γεμίζεις κόμπους στη μέση της τρίχας με αποτέλεσμα να σπάει και να σου μένει μάι τούφα από μαλλιά στο χέρι!

The post 7 τρόποι με τους οποίους καταστρέφεις τα μαλλιά σου καθημερινά και δεν το καταλαβαίνεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα