Χωρισμός και σκύλος- Και τώρα τι κάνεις;

12:54 10/12/2016 - Πηγή: iPop

Ήρθε η στιγμή που ευχόσουν όλο αυτό τον καιρό να μην έρθει! Χώρισες με τον σύντροφό σου. Κι εκτός απ’ την στενοχώρια σου έχεις κι ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα: Έχετε μαζί ένα σκυλάκι. Τώρα τι θα γίνει; Ποιος θα το κρατήσει; Πώς θα το βλέπει ο άλλος; Τι πρέπει να κάνεις;

Μπορεί να σου ακουστεί υπερβολικό αλλά δεν είναι: Ένας σκύλος επηρεάζεται απ’ τον χωρισμό όπως επηρεάζονται τα παιδιά από ένα διαζύγιο. Για τον σκύλο σας και οι δύο είστε ιδιοκτήτες του, και τους δύο αγαπάει και με τους δύο έχει συνηθίσει να είναι καθημερινά.

Όποιος

απ’τους δύο φύγει, θα προκαλέσει στενοχώρια στον σκύλο σας.

Φυσικά επειδή δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία, όπως η επιμέλεια των παιδιών, το ποιος θα κρατήσει τον σκύλο και κάθε πότε θα τον βλέπει ο άλλος αποτελεί καθαρά και μόνο δική σας προσωπική υπόθεση!

Πώς θα αποφασίσω με ποιον θα μείνει ο σκύλος;

Σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της απόφασης θα πρέπει να αποκοπείτε λίγο απ’ τα δικά σας συναισθήματα και να σκεφτείτε και οι δύο το καλό του σκύλου σας. Το καλύτερο σενάριο είναι ο σκύλος να παραμείνει μ’ εκείνον που είναι πιο δεμένος και περνάει περισσότερο χρόνο μαζί του.

Δεν έχει κανένα νόημα να πάρεις εσύ σπίτι σου τον σκύλο σου εάν λείπεις όλη μέρα, ενώ ο πρώην σύντροφός σου έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για παρέα και βόλτες.

Kαι κάθε πότε θα τον βλέπει ο άλλος;

Αυτό είναι επίσης ένα θέμα που πρέπει να αποφασίσετε μαζί. Ο σκύλος σας άλλο που δεν θα θέλει να βλέπει και τους δυο σας. Μπορείτε, όμως, να το κάνετε;

Αυτό που σε συμβουλεύουμε είναι να κάτσεις να μιλήσεις πολύ σοβαρά με τον πρώην σύντροφό σου και να πάρετε την καλύτερη απόφαση με γνώμονα την ψυχολογία του σκύλου αλλά και πρακτικά ζητήματα.

Photo: cynthiamillslaw.com, thedailybeast.com

The post Χωρισμός και σκύλος- Και τώρα τι κάνεις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα