«Καιρός να μάθεις πια να μην περιμένεις»: Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου που μας καλεί σε δράση

19:10 14/4/2022 - Πηγή: iPop

Η έμπνευση ήρθε από ένα απόσπασμα από ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου. Έπεσε στα μάτια μου μπροστά και άνοιξε νέους ορίζοντες και δρόμους σκέψης. Και μπορεί να λέμε ότι χρειάζεται χρόνος για να γίνουν τα πράγματα, ότι χρειάζεται υπομονή κάποιες φορές, η αλήθεια είναι ότι πάντα η λέξη δράση και η εκκίνηση είναι αυτή που με κοινητοποιεί.

Έμπνευση από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου

Δεν θα σταματήσει η γη να κινείται περιμένοντάς σε. Δεν θα σταματήσει ο κόσμος να τρέχει ούτε υπάρχει σταθμός για το τρένο της δικής

σου ζωής. Περιμένοντας να ζήσεις χάνεις τη ζωή σου. Μάθαμε να ζούμε σε αίθουσες αναμονής. Από το σχολείο στο πανεπιστήμιο, από το πανεπιστήμιο στη δουλειά από τη δουλειά στο τέλος. Και όλα τα υπόλοιπα, ένα ανοιγόκλεισμα των ματιών.

«Είναι καιρός πια να μάθεις να μην περιμένεις» έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος σε ένα ποίημά του και κάτι θα ήξερε παραπάνω. Την πήρε τη σοφία της ζωής του και την μοίρασε με τη μορφή της τέχνης του στους νεότερους που ακολουθούν.

Pexels

Μην περιμένεις άλλο. Δράσε, κινήσου, κινητοποιήσου, κάνε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανες χθες χωρίς να φοβάσαι. Μη φοβάσαι, κανείς δε θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις, για τα ανείπωτα, για όλα όσα ήθελες να κάνεις αλλά δεν έκανες, για όλα όσα ήθελες να πεις αλλά δεν είπες για όλα όσα θα ήθελες να κάνεις αλλά ποτέ δεν έκανες.

5 αγαπημένα ποιήματα για να εμπνευστείς, να ερωτευτείς, να δακρύσεις και να ταξιδέψεις

Τι θα ‘κανες διαφορετικά αν ήξερες ότι δεν έχεις χρόνο

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μας εγγυάται ότι έχουμε χρόνο. Μπορεί να γίνει κάτι και αύριο να μην υπάρχουμε και ότι ήμαστε εδώ σήμερα είναι από μόνο του ένα θαύμα. Να το θυμάσαι αυτό κάθε πρωί που ξυπνάς. Μην ζητάς να κερδίσεις το Τζόκερ, οι πιθανότητες να γεννηθεί κάποιος είναι ήδη από μόνες τους τόσο απειροελάχιστες που είναι πιο πιθανό να κερδίσει το Τζόκερ παρά να έρθει στη ζωή.

Και όμως νίκησες τους άλλους ανταγωνιστές, ήρθες νικητής και είδες το φως του ήλιου. Μην περιμένεις άλλο τίποτα. Είσαι εδώ και αυτό είναι ένα θαύμα. Είσαι εδώ και όλοι εμείς περιμένουμε από εσένα να μας δώσεις όλα αυτά τα μοναδικά σου στοιχεία, να αγαπηθούμε, να γνωριστούμε, να ζήσουμε μαζί σου.

Κάνε αισθητή την παρουσία σου, δώσε το παρόν στον κόσμο! Φώναξε δυνατά ότι είσαι και εσύ εδώ και έχεις ανάγκες, συναισθήματα, δυνατά και αδύνατα σημεία. Είσαι ένας και μοναδικός και οι άνθρωποι σε χρειάζονται. Μη φοβάσαι την απόρριψη, προσπάθησε να μην βασίζεσαι στα λόγια των άλλων, στην αποδοχή των άλλων και να πιστέψεις επιτέλους στη μοναδικότητά σου.

Μην περιμένεις άλλο, αρκετά περίμενες. Μήπως ήρθε η ώρα του Show και για σένα!

Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα: Το ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου που δε χορταίνουμε να διαβάζουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Καιρός να μάθεις πια να μην περιμένεις»: Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου που μας καλεί σε δράση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
γιαννης ριτσος καιρος πια να μαθεις να μην περιμενεις,
Τυχαία Θέματα