5+1 Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα σκυλιά!

16:55 1/6/2021 - Πηγή: iPop

Λατρεύεις το Καλοκαίρι και είναι λογικό! Το κατοικίδιο σου όμως το ρώτησες; Μάλλον όχι… γιατί αν το ρωτούσες θα σου απαντούσε ότι ταλαιπωρείται και πως υπάρχουν πολλοί Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα σκυλιά!

Ποιοι είναι αυτοί; Κάποιους τους έχεις διαβάσει ήδη στο κείμενο που έγραψε η Μιζού, η μασκότ του ipop αλλά κάποιους άλλους θα τους διαβάσεις για πρώτη φορά και ελπίζουμε να τους λάβεις σοβαρά υπόψιν σου!

Οι πιο βασικοί καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα σκυλιάΚίνδυνος
#1 Θερμοπληξία!

Όπως ζεσταίνεσαι εσύ το Καλοκαίρι και ανοίγεις παράθυρα, aircondition και μένεις με όσο πιο λίγα ρούχα μπορείς έτσι ζεσταίνεται και ο σκύλος σου ο οποίος κουβαλάει και μία ωραιότατη γούνα! Οπότε, δεν αφήνεις ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ τον σκύλο σου σε κλειστούς χώρους με υψηλές θερμοκρασίες όπως το αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να πάθει θερμοπληξία και να πεθάνει!

Κίνδυνος #2: Γυμναστική στο δρόμο

Είπαμε, τα σκυλιά έχουν γούνα πάνω τους, σκέψου τώρα πόσο ζεσταίνεσαι εσύ το καλοκαίρι που πας για τρέξιμο που φοράς ένα μπλουζάκι και ένα σορτσάκι κι σκέψου και τον σκύλο σου που ο καημένος πρέπει να τρέχει όσο εσύ μ αυτή τη γούνα! Μπορεί να μην σου το δείξει ότι ενοχλείται και να συνεχίσει το τρέξιμο αλλά ο κίνδυνος για την καρδιά του είναι μεγάλος, καθώς κάνει υπερπροσπάθεια. Φρόντισε, λοιπόν, να τρέχεις αργά το απόγευμα εφόσον πέσει ο ήλιος ή νωρίς το πρωί, που δεν έχει ζέστη.

Κίνδυνος #3: Το σπίτι του

Αν το λατρεμένο σου κατοικίδιο είναι μεγαλόσωμο και κοιμάται στον κήπο, μετέφερε το σπιτάκι του κάπου που θα έχει σκιά όσο πιο πολλές ώρες είναι δυνατόν! Δεν αρκεί το σπίτι να είναι σε σκιερό μέρος, θα πρέπει να έχει σκιά και σε ακτίνα 4-5 μέτρα και φυσικά άφθονο νερό σε σκιερό μέρος!

Κίνδυνος #4: Θάλασσα

Όσο και να θες να πας στη Φολέγανδρο να στήσεις μία σκηνή και να σε πάρουν από εκεί μόνο όταν θα έχει βγάλει ρίζες, ο φίλος σου (ο τετράποδος) δεν αντέχει τέτοια ταλαιπωρία! Η καυτή άμμος –βότσαλα θα του καίνε τα πατουσάκια, το νερό της θάλασσας θα του δημιουργήσει δερματίτιδες και ο ήλιος θα τον κάψει! Άρα είτε ξεχνάς το ελεύθερο κάμπινγκ με το σκυλί, είτε φροντίζεις να έχει σκιερό και βρεγμένο μέρος όλη την ώρα, του δημιουργείς δροσερά μονοπάτια για να περπατάει προς τη σκηνή και τη θάλασσα και έχεις μπουκάλια με γλυκό νερό για αν τον ξεπλένεις…

Κίνδυνος #5: Ταξίδι

Εδώ δεν έχει υπεράναλυση στα έχουμε πει και μάλιστα πολύ αναλυτικά!

Κίνδυνος #6: Έντομα

Το Καλοκαίρι είναι η χαρά των εντόμων και όλων των «αρπακτικών» που απειλούν το σκύλο σου! Έτσι, σε περίπτωση που το ζώο σου πρηστεί κάπου, μπορεί να σημαίνει τσίμπημα από μέλισσα ή σαρανταποδαρούσα. Επικοινώνησε με τον κτηνίατρο για να σου προτείνει κάποιο αντιφλεγμονώδες (πχ medrol).

Από Μαϊο ως Οκτώβριο, ξυπνάνε οι σκνίπες του καλαζάρ. Ψέκασε το σκύλο σου κάθε βράδυ με ειδικό sprey πρόληψης και κράτησε τον σε όσο γίνεται προφυλαγμένο μέρος.

Μην ξεχνάς την αποπαρασίτωση για τσιμπούρια και ψύλλους κάθε 3 μήνες με ειδικό sprey ή κολλάρο για να αποφύγεις την ερλιχίωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο 5+1 Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα σκυλιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα