5 βήματα για να απογειώσεις τη διακόσμηση στο σπίτι σου

13:31 20/6/2021 - Πηγή: iPop

Για τους περισσότερους από εμάς, το σπίτι μας είναι ο χώρος που διανύουμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι ο προσωπικός μας χώρος, το μέρος που δημιουργούμε στιγμές και αναμνήσεις. Περνάμε χρόνο με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας, όπως τους φίλους μας, την οικογένειά μας και τον σύντροφό μας. Γι’ αυτούς τους λόγους και για άλλους ακόμα περισσότερους είναι εξαιρετικά σημαντικό να νιώθουμε άνετα μέσα στο σπίτι μας και να απολαμβάνουμε τις ώρες που περνάμε σε αυτό. Πώς, όμως, μπορούμε να το επιτύχουμε;

Διάβασε παρακάτω τους 5 τρόπους για να διακοσμήσεις το σπίτι σου

Mix&Match

Το

βασικότερο βήμα πριν ξεκινήσουμε να διακοσμούμε με έπιπλα το σπίτι μας, είναι να επιλέξουμε το θέμα μας. Κι όταν λέω θέμα εννοώ το στυλ της διακόσμησης, αν θα είναι boho, κλασικό, μινιμαλιστικό, μοντέρνο, ρουστίκ ή girly. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς πρέπει να συνδυάσουμε σωστά τα χρώματα, ιδανικά τα ψυχρά ταιριάζουν με ψυχρά και τα θερμά με θερμά.

Pexels

Η αρχιτεκτονική και το design μέσα από γνωστές ταινίες

Κάδρα

Η αλήθεια είναι πως το άλφα και το ωμέγα στην διακόσμηση ενός καθιστικού ή υπνοδωματίου είναι οι κορνίζες που στολίζουν τους τοίχους. Οι επιλογές είναι άπειρες και πάντα εξαρτώνται από το γούστο και τις επιλογές μας. Είναι ένας εύκολος τρόπος να δώσουμε τον δικό μας χαρακτήρα και στίγμα στον χώρο μας, με εικόνες που μας αρέσουν και μας εμπνέουν. Πολύ σημαντικό, όμως, να φροντίσουμε τα χρώματα να δένουν μεταξύ τους αρμονικά και η ποσότητα των κάδρων να είναι επαρκής για τον τοίχο.

Pexels

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα σπίτια μας- 5 τρόποι με τους οποίους έχει επηρεάσει το interior design

Το φαινόμενο του “θερμοκηπίου”

Μπορούμε να τοποθετήσουμε στον χώρο μας φυτά, τα οποία δεν απορροφούν το οξυγόνο, αλλά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού, προσθέτουν χρώμα και μια εξωτική νότα. Μερικά από αυτά είναι η σανσιβέρια, το σπαθίφυλλο, το ανθούριο, ο φίκος μπέτζαμιν, η δράκαινα, ο πόθος, το χλωρόφυτο, ο κισσός, η αλόη και το χρυσάνθεμο. Ιδανικά προτείνουμε την σανσιβέρια, γιατί πέρα από αισθητικούς λόγους, το μαδαγασκαρινό φυτό καθαρίζει τις τοξίνες όπως είναι το βενζόλιο και το ξυλόλιο.

Pexels

Οι μοντέρνες κουζίνες του Instagram και όσα μας έμαθαν για το Farmhouse Design

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια πάντα προσδίδουν μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση σε έναν χώρο, γι’ αυτό ακριβώς μπορούμε να γεμίσουμε τον καναπέ μας και το κρεβάτι μας. Ο κανόνας είναι πάντα ο ίδιος ψυχρά χρώματα με ψυχρά και θερμά με θερμά.

Pexels

Η εξέλιξη του interior design μέσα σε 600+ χρόνια!

Χαλιά

Τέλος, δίνουμε μεγάλη έμφαση στα χαλιά, τις κουρτίνες, αλλά και τον φωτισμό. Ένα όμορφο χαλί και δυο μεγαλοπρεπείς κουρτίνες σίγουρα θα κάνουν την διαφορά. Επίσης, ο φωτισμός δίνει συναίσθημα στον χώρο, μπορούμε, λοιπόν, να πάρουμε λευκά κεριά και φωτάκια για να απογειώσουμε τη διακόσμηση και τις βραδιές στο σπίτι μας.

Pexels

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News



Το άρθρο 5 βήματα για να απογειώσεις τη διακόσμηση στο σπίτι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα