5 καλοί λόγοι για να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους απ’ τη ζωή σου αμέσως! (ακόμα κι αν πρόκειται για αγαπημένα σου πρόσωπα)

11:10 23/3/2021 - Πηγή: iPop

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιείς ότι κάποια αγαπημένα πρόσωπα που έχεις στη ζωή σου είναι τοξικά για σένα και δεν σου κάνουν καλό. Όταν έρθει, όμως, εκείνη η ώρα πρέπει να βγάλεις τα τοξικά άτομα απ’ τη ζωή σου μια και καλή. Γιατί;

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου και το μόνο που χρειάζεσαι είναι δίπλα σου ανθρώπους με θετικότητα, που πάντα έχουν κάτι καλό να σου πουν. Ωστόσο, στα λόγια είναι όλα πιο εύκολα απ’ ό,τι στην πράξη κι ίσως να σου φαίνεται αρκετά δύσκολο κι επίπονο να απομακρύνεις απ’ τη ζωή σου μερικούς ανθρώπους, αλλά πρέπει να το κάνεις,

γιατί η τοξικότητά τους σε βλάπτουν και σε επηρεάζουν στην καθημερινότητα.

Γιατί να βγάλεις τα τοξικά άτομα απ’ τη ζωή σου;

Καταστρέφουν την αυτοεκτίμησή σου

Μια τοξική συμπεριφορά, με την οποία θα έρθεις αντιμέτωπος, μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμησή σου και να σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν αξίζεις κάτι καλό. Η αρνητικότητα δεν θα σε αφήσει να δεις ότι είσαι ικανός για σημαντικά και μεγάλα πράγματα και να καταλάβεις πόσα μπορείς να καταφέρεις. Αντιθέτως, μπορεί να σε οδηγήσει στο άγχος, τη μελαγχολία και την κατάθλιψη.

5 + 1 πράγματα που κάνουν οι τοξικοί άνθρωποι και δεν είναι αντιληπτά

Δημιουργούν εξάρτηση

Οι τοξικοί άνθρωποι θέλουν να πάρουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις οι ίδιοι, ακόμη και για εσένα, προσπαθώντας να ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής σου. Όταν συμβεί αυτό, χάνεις την ατομικότητα και την προσωπικότητά σου και δυσκολεύεσαι να παίρνεις αποφάσεις, εξαρτώμενος πλέον από αυτά τα άτομα.

Unsplash/ Milan Popovic

Παραμελείς τις ανάγκες σου

Οι κακές και τοξικές σχέσεις – όχι μόνο ερωτικές αλλά και φιλικές, οικογενειακές – μπορούν να σε κάνουν να εγκαταλείψεις αγαπημένα σου χόμπι, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. Μπορούν, ακόμα, να σε κάνουν να θυσιάσεις χρόνο από σημαντικά για σένα πράγματα, όπως η υγεία σου, η εξωτερική σου εμφάνιση και άλλα αγαπημένα πρόσωπα.

Δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς άλλους

Το να είσαι γύρω από τοξικά άτομα μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι όλοι είναι ίδιοι, αλλάζοντας την οπτική σου για τους ανθρώπους γενικά. Μπορεί να αναπτύξεις προβλήματα εμπιστοσύνης και να διστάσεις να δώσεις σε άλλους μια ευκαιρία να σου αποδείξουν την εμπιστοσύνη τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές σου σχέσεις και την ευκαιρία σου σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Pexels

Μπορεί να σε επηρεάσουν σωματικά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να είσαι σε μια τοξική σχέση επηρεάζει κάτι περισσότερο από την ψυχική σου υγεία. Τα άτομα που μένουν σε κακές σχέσεις τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων. Μπορεί, επίσης, να έχουν άλλα προβλήματα, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένα επίπεδα σακχάρου και παχυσαρκία.

Φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που μόνο θετικά έχουν να σου δώσουν κι όχι αρνητικές, κακές και τοξικές συμπεριφορές!

Το απόλυτο ψυχολογικό trick για ν’ αποφύγεις έναν τοξικό άνθρωπο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 καλοί λόγοι για να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους απ’ τη ζωή σου αμέσως! (ακόμα κι αν πρόκειται για αγαπημένα σου πρόσωπα) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 καλοί λόγοι για να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους απ’ τη ζωή σου αμέσως! (ακόμα κι αν πρόκειται για αγαπημένα σου πρόσωπα),