5 χόμπι που ωφελούν την υγεία και διώχνουν το άγχος!

20:52 8/7/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν χόμπι που ωφελούν την υγεία και μπορούν να σου κάνουν καλό; Κι όμως υπάρχουν και ξέρουμε πέντε δραστηριότητες που πραγματικά αξίζουν μια δοκιμή. 

Μπορεί να έχεις δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορες δραστηριότητες, άλλες που σου άρεσαν κι άλλες που δεν σε ενθουσίασαν. Μπορεί να έχεις καταλήξει στο αγαπημένο σου χόμπι, αλλά μπορεί ακόμα να το ψάχνεις. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία. Μπορείς ακόμα να πειραματιστείς με νέες δραστηριότητες που θα σε χαλαρώσουν και θα βελτιώσουν την ψυχολογία και την υγεία σου.

Τα χόμπι που ωφελούν την υγεία σου

Κηπουρική 

Η κηπουρική μπορεί να

βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σου και στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επιπλέον, βελτιώνει την ευημερία και αυξάνει την αυτοεκτίμηση, ενώ μπορεί να σε κάνει να είσαι πιο αποδοτικός και στη δουλειά σου.

Χορός 

Ο χορός είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για την καρδιά και θα σου δώσει μια δόση ενδορφινών που ενισχύουν τη διάθεση. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, αφού συχνά απαιτεί την απομνημόνευση χορευτικών βημάτων και κινήσεων.

Στο πλαίσιο της εκπομπής του Michael Mosley στο BBC «The Truth About Getting Fit», μια ομάδα ερευνητών δοκίμασε αυτήν τη θεωρία ζητώντας από μια ομάδα χορευτών salsa να ολοκληρώσει μια σειρά ψυχικών εξετάσεων για να αναλύσει το βασικό επίπεδο νοημοσύνης και αντανακλαστικών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσαν τις δοκιμές ξανά μετά από ένα μάθημα χορού 30 λεπτών και οι βαθμολογίες της εργασιακής τους μνήμης βελτιώθηκαν κατά 18%. Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι δεν είχαν δει ένα τέτοιο αποτέλεσμα για οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος!

Unsplash/ David Hofmann

Σου έχουμε όλους τους λόγους για να ξεκινήσεις χορό το συντομότερο! 

Ημερολόγιο/ Σημειώσεις 

Το να περνάς 20 λεπτά την ημέρα καταγράφοντας θετικές εμπειρίες και σκέψεις, κάτι σαν ημερολόγιο, μπορεί να είναι αρκετό για να μειώσει τα επίπεδα άγχους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Northumbria. Μπορείς είτε να κρατάς ημερολόγιο, είτε απλά να καταγράφεις πράγματα που σου έκαναν εντύπωση μες τη μέρα, είτε να οργανώνεις την ημέρα σου, κρατώντας σημειώσεις με το τι έχεις να κάνεις.

Πλέξιμο 

Μελέτες έχουν δείξει πως το χόμπι αυτό έχει συνδεθεί με μια τεράστια λίστα με οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της κατάθλιψης και του άγχους, της απόσπασης της προσοχής από χρόνιο πόνο και της αύξησης της αίσθησης ευεξίας. Το πλέξιμο έχει βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα και να χάσουν βάρος, αφού κρατά τα χέρια απασχολημένα.

Μαγείρεμα 

Φυσικά και από το να παραγγείλεις κάτι έτοιμο, είναι προτιμότερο να μαγειρέψεις κάτι, ακόμα κι αν σου πάρει ώρα. Αυτό κάνει καλό στην υγεία σου προφανώς, αλλά και στην ψυχολογία σου.

Unsplash/Le Creuset

Εσύ ποιο από αυτά τα χόμπι θα ξεκινήσεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Τα χόμπι σου σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά σου

Photo: Freepik

Το άρθρο 5 χόμπι που ωφελούν την υγεία και διώχνουν το άγχος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα