Πώς να φτιάξεις τη διάθεση κάποιου;

19:04 8/7/2020 - Πηγή: iPop

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη διάθεση και τι αλλαγές μπορείς να κάνεις, ώστε να τη βελτιώσεις, όμως αυτή τη φορά αφορά τη διάθεση κάποιου άλλου. 

Μπορεί τη δική σου διάθεση λίγο πολύ να μπορείς να την ελέγξεις, όμως όταν αφορά κάποιον άλλο που αγαπάς και θες να τον βλέπεις με κέφι, αλλάζουν τα πράγματα. Δεν είναι εύκολο να ελέγξεις την ψυχολογία κάποιου, πόσο μάλλον να την αλλάξεις από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς να είσαι ειδικός. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να τη βελτιώσεις και να κάνεις

τον άλλο να νιώσει πιο όμορφα.

Tips για να βελτιώσεις την ψυχολογία και τη διάθεση κάποιου

Συζήτα μαζί του και προσπάθησε να καταλάβεις το λόγο που δεν αισθάνεται καλά, εφόσον θέλει φυσικά να σου πει. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, να πρόκειται για μια μικρή παρεξήγηση και τελικά να λυθεί σε 5 λεπτά.

Κάνε τον μια μεγάλη αγκαλιά! Μελέτες έχουν δείξει ότι αγκαλιάζοντας κάποιον εκκρίνονται στον οργανισμό ενδορφίνες, η ορμόνη της χαράς και της καλής διάθεσης. Επιπλέον, έτσι θα δείξεις στον άλλο την αγάπη και την υποστήριξή σου χωρίς λόγια.

Candice Picard/ Unsplash

Γελάστε μαζί! Πες κάτι αστείο, άσχετο από το θέμα που τον απασχολεί και κάνε τον να γελάσει δυνατά, πραγματικά. Το γέλιο κάνει καλό στην ψυχολογία, διώχνει το άγχος και σε κάνει να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων με μια πιο αισιόδοξη ματιά.

Αγόρασέ του φυτά. Τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία και τον ψυχισμό, ενώ μερικές έρευνες έχουν δείξει πως βοηθούν στη διαχείριση του άγχους.

Pexels

Βγείτε μαζί έξω. Ειδικά αν έχει ωραία μέρα, μην κλειστείτε μέσα. Ακόμα κι αν εσύ δεν μπορείς να βγεις, όμως, παρότρυνε τον φίλο σου να βγει έξω, να πάει μια μικρή βόλτα, να πάρει λίγο αέρα, να αλλάξει παραστάσεις. Σίγουρα θα του κάνει καλό.

Γυμναστείτε! Και στην περίπτωση αυτή οι ενδορφίνες κάνουν θαύματα, αφού εκκρίνονται στον οργανισμό και με τη γυμναστική. Βγείτε έξω, περπατήστε ή κάντε μια δραστηριότητα. Άσχετα μ’ εσένα, μπορείς να του προτείνεις και να τον παροτρύνεις να ξεκινήσει μια δραστηριότητα που τόσο καιρό έχει στο μυαλό του και του αρέσει.

Freepik

Μικρές αλλαγές για να φτιάξει η διάθεση! 

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;Βάλε μουσική.Πείσε τον να υιοθετήσει ένα ζωάκι, εφόσον το θέλει πραγματικά και το σκέφτεται εδώ και καιρό.Κάνε του ένα κοπλιμέντο.Αυτοσαρκάσου.Μαγείρεψε μαζί του.Πηγαίνετε για spa.Αγόρασέ του καφέ ή το αγαπημένο του ρόφημα.Αν είναι γυναίκα, στείλε της λουλούδια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Πώς να αλλάξεις τη διάθεσή σου σε ένα λεπτό!

Photo: Freepik

Το άρθρο Πώς να φτιάξεις τη διάθεση κάποιου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα