5 αποτελεσματικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις την αϋπνία μετά τη βραδινή άσκηση

17:03 11/6/2022 - Πηγή: iPop

Η γυμναστική είναι ένας από αυτούς τους βασικούς πυλώνες ευεξίας και, εάν την κάνεις σωστά, θα επωφεληθείς από αυτήν σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας ύπνου. Ωστόσο, η ώρα της προπόνησής σου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η άσκηση λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να δυσκολέψει μερικούς ανθρώπους να κοιμηθούν. Συγκεκριμένα, οι προπονήσεις υψηλής έντασης αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό και διεγείρουν το νευρικό σύστημα, παράγοντες οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε αϋπνία μετά τη βραδινή άσκηση.

Όλοι έχουν μια ξεχωριστή άποψη ως προς το ποια

είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για προπόνηση. Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια σωστή ώρα- είναι όποτε έχεις τον χρόνο. Μπορεί να έχεις εθιστεί στις πρωινές προπονήσεις ή ίσως να προτιμάς να κάνεις σανίδα για το υπόλοιπο της ζωής σου παρά να χάνεις τον ύπνο σου με λίγη πρωινή άσκηση.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ; Η Jennifer Aniston σε βοηθά να νικήσεις την αϋπνία!

Βραδινή άσκηση και αϋπνία: Ποια η σχέση μεταξύ τους;

Ορισμένα επιστημονικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η βραδινή άσκηση μπορεί να κρατήσει κάποιον ξύπνιο τη νύχτα, ενώ άλλες πηγές επιμένουν ότι η αϋπνία μετά την προπόνηση δεν είναι παρά ένας μύθος. Οι ειδικοί συμφωνούν πως η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση και αναφέρουν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, μερικές ώρες μετά την προπόνηση είναι αρκετός χρόνος για να χαλαρώσουν.

Unsplash5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις την αϋπνία μετά τη βραδινή προπόνησηΜπες σε μια ρουτίνα

Εάν δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική τα πρωινά, αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια και να προγραμματίζεις τις προπονήσεις σου την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Οι βιολογικοί ρυθμοί αναζητούν πάντα κοινά μοτίβα και έτσι, εάν ασκείσαι την ίδια ώρα κάθε βράδυ, μπορεί στην πραγματικότητα να κοιμάσαι καλύτερα από ό,τι αν προπονείσαι περιστασιακά τις πρωινές ώρες.

Οι σοβαρές επιπτώσεις της αϋπνίας που δεν σου περνούν απ’ το μυαλό!

Διατήρησε χαμηλή τη θερμοκρασία του σώματός σου

Η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος επιφέρει την υπνηλία, όμως η άσκηση τις βραδινές ώρες προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας. Μετά τη γυμναστική σου, το σώμα θέλει το χρόνο του για να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς, κάτι που κάνει τον ύπνο ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Ένα ζεστό ντους, λοιπόν, μετά την προπόνηση, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να ρίξει πιο γρήγορα θερμοκρασία και να διευκολύνει τον ύπνο.

Διώξε το άγχοςUnsplash

Σύμφωνα με έρευνες, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνίες να κοιμηθούν καλύτερα. Δοκίμασε μερικές ασκήσεις γιόγκα μετά την προπόνηση ή ακριβώς πριν τον ύπνο για να διώξεις την ένταση της ημέρας. Ο διαλογισμός ή ακόμα και μερικές αργές, βαθιές αναπνοές έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν στην χαλάρωση.

Ξεκίνα από σήμερα μια σταθερή ρουτίνα πριν τον ύπνο

Κάθε γονέας γνωρίζει τη σημασία μιας ρουτίνας πριν τον ύπνο για τα παιδιά του, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους μεγάλους. Οι εγκέφαλοι των ενηλίκων λαχταρούν τη ρουτίνα όπως και οι εγκέφαλοι των παιδιών. Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις για να υποδείξεις στον εγκέφαλό σου ότι είναι ώρα για ύπνο, θα βοηθούσε – διαβάζοντας ένα βιβλίο ίσως, κάνοντας διαλογισμό, ή ακούγοντας λίγη χαλαρωτική μουσική.

Δεν σου κολλάει ο ύπνος; Πώς το μυαλό σου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς

Δοκίμασε μερικά χαλαρωτικά ροφήματαUnsplash

Γνωρίζεις ήδη ότι πρέπει να αποφεύγεις την καφεΐνη το βράδυ, αλλά γιατί να μην πας τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα πίνοντας ένα ρόφημα που θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου; Και όχι δεν εννοώ το κρασί! Δοκίμασε το τσάι χαμομηλιού ή ένα «smoothie ύπνου» για να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις την αϋπνία μετά τη βραδινή άσκηση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ϋπνία,ypnia