47 άτομα εκτελέστηκαν στην Σαουδική Αραβία για τρομοκρατία

11:34 2/1/2016 - Πηγή: iPop

47 άνθρωποι εκτελέστηκαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα.

Η κρατική τηλεόραση η οποία επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών τονίζει:

Ήταν πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα. Ανάμεσα τους ήταν και ένας σιίτης ιερωμένος, ο Νιμρ αλ-Νιμρ.

Αξίζει να τονιστεί, πως το συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο, πολλές φορές παίρνει την απόφαση να εκτελέσει τους κατηγορούμενους με δημόσιο αποκεφαλισμό.

Αυτές είναι οι πρώτες εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία

για το νέο έτος. Το 2015 είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 157 άνθρωποι και το 2014 ο αριθμός των εκτελέσεων είχε φτάσεις τις 90.

Όπως έχει γίνει γνωστό η Σαουδική Αραβία έχει προβεί σε συλλήψεις εκατοντάδων μελών τη της σιιτικής μειονότητας μετά από δηλώσεις που έγιναν πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα, από το 2011 έως το 2013.

Επίσης, ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, Σεΐχης Αμπντουλαζίζ Αλ αλ-Σέιχ, λίγο μετά την ανακοίνωση των εκτελέσεων εμφανίστηκε στην τηλεόραση και είπε πως ήταν δίκαιες.

Τι είπε το Ανώτατο Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου;

Ο αντιπρόεδρος του Συμβούλιο χαρακτήρισε την εκτέλεση μεγάλο λάθος και πρόσθεσε:

Η εκτέλεση του σεϊχη Νιμρ ήταν μια εκτέλεση της λογικής, της μετριοπάθειας και του διαλόγου.
Ενώ μια ανάρτηση στον ιστότοπο Αλ Μασίρα σημείωνει:

Η οικογένεια Αλ Σαούντ εκτέλεσε σήμερα τον ιερό πολεμιστή, τον μεγάλο ιερωμένο Νιμρ Μπακρ αλ-Νιμρ έπειτα από μια δίκη-παρωδία που παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χοσέιν Τζάμπερ Ανσάρι είπε:

«Η σαουδαραβική κυβέρνηση υποστηρίζει από τη μια πλευρά τα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά κινήματα και την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί τη γλώσσα της καταπίεσης και την ποινή του θανάτου εναντίον των εσωτερικών αντιπάλων της θα πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για αυτές τις πολιτικές».

photo:twitter

The post 47 άτομα εκτελέστηκαν στην Σαουδική Αραβία για τρομοκρατία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα