3 βήματα για να χαλαρώσεις από τις υποχρεώσεις και να μην πάθεις burnout!

11:50 2/11/2020 - Πηγή: iPop

Η καθημερινότητα σε “πνίγει”, η ρουτίνα γίνεται όλο και πιο κουραστική μέρα με τη μέρα και αναρωτιέσαι πώς να χαλαρώσεις, ώστε να μην πάθεις burnout.

Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι όλες τις υποχρεώσεις σου και να βρίσκεις και χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι υπερβολικές απαιτήσεις, κοινωνικές, οικονομικές, επαγγελματικές κι αρκετές ακόμα, οδηγούν πολλούς ανθρώπους καθημερινά στο άγχος και στο burnout. Για να μην γίνεις, όμως, ένας

από αυτούς είναι πολύ σημαντικό μες τη μέρα να βρίσκεις χρόνο να χαλαρώνεις. Όμως, πέρα από χρόνο πρέπει να βρεις και τον σωστό για σένα τρόπο.

Και τέλος πάντων πώς να χαλαρώσεις όταν οι υποχρεώσεις αυξάνονται;

Βρες αυτό που σε χαλαρώνει πραγματικά

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Άλλος χαλαρώνει με τον διαλογισμό και τη yoga, άλλος με το περπάτημα κι άλλος διαβάζοντας βιβλία. Η χαλάρωση δεν είναι μια δραστηριότητα. Ωστόσο, μπορείς να χαλαρώσεις, κάνοντας κάτι που σου αρέσει, αγαπάς, σε εκφράζει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Μια δραστηριότητα, ένα χόμπυ μπορεί να σου προσφέρει όλα τα παραπάνω κι αν βρεις αυτό που πραγματικά σε εκφράζει και σε κάνει να νιώθεις ήρεμα, τότε θα χαλαρώνεις, ακόμα κι αν δεν είσαι απαραίτητα ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

unplash/Marion Michele

Τεχνικές χαλάρωσης απ’ το άγχος που πραγματικά θα σε βοηθήσουν!

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Όπως είπαμε, ο καθένας είναι διαφορετικός και δεν χρειάζονται όλοι την ίδια ώρα με σένα για να χαλαρώσουν. Άλλος μπορεί να θέλει 15 λεπτά και κάποιος άλλος μισή ή και μία ώρα. Να είσαι, λοιπόν, γενναιόδωρος με τον εαυτό σου και τον χρόνο σου. Κάποια μέρα μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για χαλάρωση από μια άλλη. Μην είσαι με το ρολόι στο χέρι και μην πιέζεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Βάλε όρια

Το να θες να χαλαρώσεις, χωρίς να κάνεις κάτι γι’ αυτό είναι ανούσιο. Είναι απαραίτητο να θέτεις όρια στον εαυτό σου, να διαχωρίζεις τη δουλειά απ’ τον προσωπικό χρόνο και να μην το παρακάνεις με τη δουλειά και τις πολλές υποχρεώσεις. Είναι κατανοητό ότι προσπαθείς να χωρέσεις πολλά στο πρόγραμμά σου, όμως κάποια στιγμή αυτό θα σε κουράσει και θα οδηγηθείς στο burnout.

Pexels

Φυσικά και η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, όμως αν κάνεις τα παραπάνω 3 βήματα, θα βρεις τον εαυτό του σε μια καθημερινότητα που σε βαραίνει και θα καταφέρεις να χαλαρώσεις, ακόμα κι αν τώρα σου φαντάζει δύσκολο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 βήματα για να χαλαρώσεις από τις υποχρεώσεις και να μην πάθεις burnout! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα