3 τρόποι με τους οποίους μια αγκαλιά κάνει καλό στην υγεία σου

18:34 9/9/2014 - Πηγή: iPop

Πόσες αγκαλιές την ημέρα χρειαζόμαστε; Ένα άρθρο στην Telegraph λέει ότι τέσσερις αγκαλιές την ημέρα είναι «το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο». Η ψυχοθεραπεύτρια Virginia Satir λέει, «Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για επιβίωση, 8 αγκαλιές την ημέρα για συντήρηση και 12 αγκαλιές την ημέρα για την ανάπτυξη…»

Πρέπει να γνωρίζεις ότι μια αγκαλιά κάνει καλό στην υγεία και μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στην ευτυχία μας με τους εξής τρόπους:

Μειώνει το
άγχος, το στρες και την πίεση του αίματος

Η αγκαλιά ή το φιλί ενός αγαπημένου προσώπου ανεβάζουν τα επίπεδα της οξυτοκίνης. Αυτή η ισχυρή ορμόνη έχει την ικανότητα να μας ανακουφίσει από το κοινωνικό άγχος και παράγει συναισθήματα εμπιστοσύνης.

Η ωκυτοκίνη έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της κορτιζόλης στο σώμα και της αρτηριακής πίεσης.

Προωθεί την ευτυχία

Η σεροτονίνη συχνά αποκαλείται η «ορμόνη της ευτυχίας». Η σωματική επαφή μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης. Η σεροτονίνη βοηθά στη ρύθμιση της ντοπαμίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική και μερικές φορές βίαιη συμπεριφορά.

Επαναφέρει το νευρικό σύστημα

Μια αγκαλιά μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία στο νευρικό μας σύστημα. Πολλοί άνθρωποι ζουν σε μια διαρκή κατάσταση υψηλής έντασης και το άγχος βάζει το νευρικό σύστημα σε κατάσταση συναγερμού. Με μια αγκαλιά μπορούμε να αποκαταστήσει την ισορροπία.

The post 3 τρόποι με τους οποίους μια αγκαλιά κάνει καλό στην υγεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα