3 μύθοι για την άνευ όρων αγάπη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

17:51 12/8/2021 - Πηγή: iPop

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε θεωρώντας ως ιδανικό το «they lived happily ever after» λαμβάνοντας έμπνευση από ρομαντικές ταινίες και μυθιστορήματα με happy end, με τα κοριτσόπουλα να είναι ευτυχισμένα στην αγκαλιά του αγαπημένου τους και μαζί να πηγαίνουν προς τα εκεί που δύει ο ήλιος. Και όλα αυτά είναι αρκετά για να νιώθουμε ανακούφιση και ότι όλα θα πάνε καλά με τον κόσμο και ότι κάπου εκεί έξω είναι και το δικό μας ταίρι. Κάπου εκεί όμως υπάρχουν και οι μύθοι για την άνευ όρων αγάπη

τρεις από τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω.

Unsplash/Brooke WintersΞεχωρίζοντας το τι σημαίνει άνευ όρων αγάπη

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι πραγματικό και τι μυθοπλασία που βλέπουμε στο σινεμά και στις σελίδες των μυθιστορημάτων. Δηλαδή καλό είναι να αντλούμε εικόνες από τον πραγματικό κόσμο και όχι από τα αποτελέσματα της φαντασίας των συγγραφέων και των σκηνοθετών.

Αυτό το είδος αγάπης είναι καθαρό και ανεξερεύνητο. Μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι η άνευ όρων αγάπη δεν μπορεί να ζήσει δίπλα στις ανάγκες μας, στις ατέλειές μας και στους φόβους μας για την εγκατάλειψη.Πώς μπορούμε να συμφιλιωθούμε αυτήν την αντίφαση;

Φυσικά η αληθινή αγάπη είναι εφικτή και είναι δυνατό να τη βρεις αρκεί να τη δεις ρεαλιστικά. Πάμε να δούμε κάποια από τα βασικά θέματα που συχνά πιστεύουμε για την άνευ όρων αγάπη που είναι στην πραγματικότητα μύθοι.

Αν αγαπάτε πραγματικά ο ένας τον άλλον άνευ όρων, η σχέση σας δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολη.

Η αγάπη και κατά συνέπεια η σχέση, είναι μια διαδικασία, όχι μια στατική κατάσταση. Είναι μια δέσμευση να κάνετε ο καθένας το δικό του μερίδιο από πλευράς του ώστε να προσφέρετε και οι δύο στη σχέση σας

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη βελτίωση της σχέσης σας αποφασίζοντας να μάθετε νέες δεξιότητες επικοινωνίας. Αρχίστε να αναλαμβάνετε την ευθύνη που έχει ο καθένας για τη δημιουργία της απόστασης μεταξύ εσάς. Και όταν δεν μπορείτε να διορθώσετε τα πράγματα μόνοι σας, αναζητήστε βοήθεια αλλού, αν η σχέση σημαίνει κάτι για εσάς και θέλετε να προσπαθήσετε γι’αυτή.

Είμαι σε σχέση αλλά νιώθω μόνη, φταίω εγώ ή η σχέση;

Αν σε έλκει σεξουαλικά κάποιος άλλος, δεν αγαπάτε πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Πολλές φορές όταν βλέπετε την έλξη του συντρόφου σας σε κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό σας (ή αντίστροφα), μπορεί να ανησυχείτε ότι δεν σας αγαπά πια και φοβάστε μήπως τον χάσετε.

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε, ωστόσο, ότι εάν αυτή η έλξη δεν δράσει, δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας της αγάπης του για εσάς. Η συμπεριφορά του είναι το κριτήριο για την αγάπη, όχι ένα βραχύβιο αίσθημα έλξης.

Αν με αγαπούσε πραγματικά, θα με έκανε ευτυχισμένο.

Αντί να υποθέσετε ότι ο σύντροφός σας πρέπει να εγκαταλείψει ένα μέρος του εαυτού του για να σας κάνει ευτυχισμένους, αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε βαθιά ο ένας τον άλλον για τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας.

Το να κάνουμε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο δεν είναι κριτήριο αγάπης. Ένα από τα κριτήρια για την αγάπη είναι να ακούτε ο ένας τον άλλον με ενσυναίσθηση και να εκφράζετε τις ανάγκες σας με επιδέξιο τρόπο, έτσι ώστε η επίλυση προβλημάτων να δημιουργήσει αυτό που λειτουργεί καλύτερα και για τους δύο σας.

Τι είναι η αγάπη;

Όταν αυτοί οι μύθοι για την άνευ όρων αγάπη αρχίζουν να βλάπτουν τη σχέση σας, τότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε βαθύτερα τι είναι πραγματικά η αγάπη. Όταν το κάνετε, θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε ότι η αγάπη είναι μια διαδικασία από κοινού δέσμευσης για σκληρή δουλειά σε μια προσπάθεια να επανασυνδέεστε συνεχώς με τον σύντροφό σας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 μύθοι για την άνευ όρων αγάπη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα