3 εύκολοι τρόποι να διατηρήσεις τα δόντια του σκύλου σου καθαρά

19:49 20/3/2021 - Πηγή: iPop

Η στοματική υγιεινή είναι εξίσου σημαντική για τα σκυλιά, όπως και για τους ανθρώπους. Η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως νεφρική, ηπατική και καρδιακή βλάβη. Υπάρχουν 3 εύκολοι τρόποι να διατηρήσεις τα δόντια του σκύλου σου καθαρά.

3 εύκολοι τρόποι να διατηρήσεις τα δόντια του σκύλου σου καθαρά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση, το 80% των σκύλων εμφανίζουν σημάδια περιοδοντικής νόσου σκύλου ήδη από την ηλικία των τριών. Με τους παρακάτω τρόπους θα φροντίσεις εύκολα τη στοματική υγιεινή του σκύλου σου.

Βούρτσισμα με νόστιμη οδοντόκρεμα

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι το θεμέλιο της καλής στοματικής υγείας. Το ιδανικότερο σενάριο είναι να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου καθημερινά. Αν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος τότε το λιγότερο που μπορείς να τα βουρτσίζεις είναι μία φορά την εβδομάδα. Ειδικά σχεδιασμένες οδοντόβουρτσες σκύλου με γωνιακές λαβές, μαλακές τρίχες και ακόμη και πολλές κεφαλές καθιστούν ευκολότερη και ταχύτερη την επίτευξη όλων των μικροσκοπικών γωνιών και των ρωγμών στο στόμα του σκύλου σας. Μία ιδιαίτερα νόστιμη οδοντόκρεμα θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη για σένα και πιο ευχάριστη για τον σκύλο σου.

Unsplash/ Joe Caione Ειδικά μασητικά για τα δόντια

Τα ειδικά μασητικά σκύλου για τα δόντια μπορούν να καθαρίσουν τα δόντια του σκύλου σου, ενώ ταυτόχρονα διεγείρουν τη φυσική επιθυμία του σκύλου σου για μια νόστιμη θεραπεία. Επιπλέον, ο σκύλος σου θα είναι πολύ απασχολημένος με τις λιχουδιές του για να δημιουργήσει προβλήματα αλλού. Καλό είναι να μην περιέχουν τεχνητά συστατικά, κόκκους, γλουτένη, γεύσεις ή άλλα πρόσθετα. Έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τη συσσώρευση πλάκας ενώ γυαλίζουν τα δόντια ενός σκύλου για μία λαμπερή λάμψη. Τα χορτοφαγικά μασήματα είναι υποαλλεργικά και μπορούν να μειώσουν τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή.

PexelsΤακτικός καθαρισμός στον κτηνίατρο

Ένας ουσιαστικός τρόπος για την προστασία της στοματικής υγείας του φίλου σου είναι μέσω τακτικών επαγγελματικών καθαρισμών με τον κτηνίατρό σου. Οι κτηνίατροι είναι εξειδικευμένοι στον εντοπισμό, την πρόληψη και τη θεραπεία οποιωνδήποτε οδοντικών προβλημάτων που διαφορετικά μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Τα περισσότερα σκυλιά χρειάζονται καθαρισμούς τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ώστε οι κτηνίατροι να μπορούν να ελέγχουν για προειδοποιητικά σημάδια σοβαρών προβλημάτων. Ορισμένες φυλές, όπως τα μπουλντόγκ, το Yorkshire Terriers και το Dachshunds, είναι πιο ευαίσθητα σε περιοδοντική νόσο. Μπορεί να απαιτούν συχνότερους καθαρισμούς όπως για παράδειγμα κάθε έξι μήνες. Οι κτηνίατροι μπορούν να αφαιρέσουν την πλάκα κάτω από τη γραμμή των ούλων, όπου δεν μπορούν να φτάσουν οι οδοντόβουρτσες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 εύκολοι τρόποι να διατηρήσεις τα δόντια του σκύλου σου καθαρά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα