185 ηθοποιοί με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς βγαίνουν και ζητούν δημόσια αναγνώριση

21:01 6/2/2021 - Πηγή: iPop

Το περιοδικό Süddeutsche Zeitung Magazin, αυτή την εβδομάδα φιλοξένησε στο εξώφυλλό του 185 ηθοποιούς που ανήκουν στην LGBTQ+ με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς και ζητούν δημόσια αναγνώριση και περισσότερη ορατότητα στη σκηνή και την οθόνη.

185 ηθοποιοί ζητούν δημόσια αναγνώριση

Το εξώφυλλο αποτελεί φόρο τιμής στο θρυλικό εξώφυλλο του περιοδικού Stern, το 1971. Σε εκείνο το εξώφυλλο όπου 374 γυναίκες celebrities και μη, δήλωσαν ότι είχαν κάνει εκτρώσεις. Η στάση τους αποτελούσε θέση ενάντια στο άρθρο 218 του γερμανικού ποινικού κώδικα, το οποίο έκρινε την άμβλωση ως αξιόποινο αδίκημα χωρίς εξαιρέσεις.

Στο εξώφυλλο της Παρασκευής με την κεφαλίδα να αναγράφει “Είμαστε ήδη εδώ” συνοδευόμενο από το hashtag #actout. 185 lesbian, gay, bisexual, queer, non-binary και trans άνθρωποι δημοσίευσαν ένα μανιφέστο, ζητώντας δημόσια αντιπροσώπευση της διαφορετικότητας φύλου και των σεξουαλικών προτιμήσεων στο γερμανικό θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

View this post on Instagram

A post shared by Queer Germany (@queermany)

Οι 6 πρωτεργάτες του κινήματος #actout, έδωσαν συνεντεύξεις στις οποίες μιλούν για τις εμπειρίες τους στον χώρο της υποκριτικής ως μέλη της LGBTQ+ κοινότητας και είναι δημοσιευμένες στις σελίδες του περιοδικού. Στις συνεντεύξεις τους μιλούν για τα πρότυπα που είχαν ως νέοι και το πόσο συχνά τους ζητούν να παίξουν ως ετεροφυλόφιλοι. Μιλούν για τους manager που τους συμβουλεύουν να κρατήσουν μυστική τη σεξουαλική τους ταυτότητα και να μην εμφανιστούν δημόσια με τους συντρόφους τους.

View this post on Instagram

A post shared by Fabian Dott (@fabian_dott)

Ινστιτούτα υψηλού κύρους της Γερμανίας δήλωσαν την υποστήριξή τους, συμπεριλαμβανομένης και της Berlinale.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 185 ηθοποιοί με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς βγαίνουν και ζητούν δημόσια αναγνώριση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα