17 δις ευρώ για τους πρόσφυγες από την Γερμανία

09:20 29/12/2015 - Πηγή: iPop

17 δις ευρώ θα χρειαστεί να καταβάλλουν τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την μεγάλη εισροή προσφύγων στην χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν έπειτα από έρευνα των Υπουργείων Οικονομικών των κρατιδίων.

Η Κυβέρνηση σκόπευε να δώσει στο Υπ. Παιδείας και Έρευνας 15,3 δις ευρώ. Η υπέρβαση αυτού

του ποσού δείχνει σύμφωνα με την Die Welt, τις μεγάλες ανάγκες σε χρήματα που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από την έλευση των προσφύγων στην χώρα.

Να σημειώσουμε πως τη Γερμανία επιλέγουν χιλιάδες πρόσφυγες προκειμένου να κάνουν μια καινούρια αρχή, έπειτα από τα δεινά που έχουν περάσει είτε στην Μέση Ανατολή, είτε στην Αφρική, ανάλογα με το από πού προέρχονται.

Η Άνγκελα Μέρκελ ακολουθεί την πολιτική της ανοιχτής υποδοχής, κάτι που έχει προκαλέσει προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ συχνά τα κρατίδια παραπονιούνται καθώς τους είναι σχεδόν αδύνατο να ανταπεξέλθουν στις νέες καταστάσεις.

Τέλος, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το ποσό των περίπου 17 δις ευρώ για το 2016 αναμένεται να αυξηθεί καθώς έχει υπολογιστεί με βάση τους 800.000 πρόσφυγες που θα έφθαναν στη Γερμανία το 2015. Ωστόσο, μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα, 965.000 άτομα είχαν κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα.

The post 17 δις ευρώ για τους πρόσφυγες από την Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα