15 παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τη σεξουαλική πλήξη

12:22 28/2/2021 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές συμβαίνει να απομακρύνεσαι από το σύντροφό σου λόγω του προγράμματός σας, των υποχρεώσεων και της ρουτίνας. Ύστερα από αυτό το σημείο το να έρθετε ξανά κοντά και να έρθετε σε επαφή για κάποιους είναι πιο δύσκολο από κάποιους άλλους. Υπάρχουν ωστόσο 15 παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τη σεξουαλική πλήξη που υπάρχει ανάμεσά σας και αν τους αναγνωρίσετε τότε θα μπορέσετε και να τους διορθώσετε.

15 παράγοντες που ευθύνονται για τη σεξουαλική πλήξη

Η σεξουαλική πλήξη ορίζεται ως «η τάση να αισθάνεσαι βαριεστημένος με τις σεξουαλικές πτυχές της ζωής … πλήξη με βαρετό σεξ, δηλαδή, θαμπό, ρουτίνα και υπερβολική πρόβα.» Το αρκετά καλό σεξ, δε χρειάζεται να είναι τέλειο, αλλά το «σεξ ενός πραγματικού ζευγαριού» μπορεί να είναι ικανοποιητικό, ωστόσο απαιτεί συνεργασία από κάθε σύντροφο – οι σχέσεις λειτουργούν και για πολλά ζευγάρια το σεξ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η σεξουαλική ικανοποίηση βασίζεται στην καλή επικοινωνία, στην αναγνώριση και τον εορτασμό των διαφορών μεταξύ των συντρόφων και στην κοινή χρήση για να συνεχίσει να παρέχει καινοτομία και ικανοποίηση με τα χρόνια. Ενώ η σεξουαλική ικανοποίηση τείνει να μειώνεται για τα παντρεμένα ζευγάρια, αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να ισχύει. Για ζευγάρια στα οποία ένας ή και οι δύο σύντροφοι βιώνουν σεξουαλική πλήξη, η συνοδευτική σεξουαλική απογοήτευση συνήθως διαβρώνει την ικανοποίηση της γενικής σχέσης, ενώ είναι δυνατόν για ζευγάρια να απολαμβάνουν τη σχέση τους χωρίς σεξουαλική ικανοποίηση.

Ερευνητές έχουν καταλήξει στους παρακάτω παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τη σεξουαλική πλήξη:

Συχνά τα ζευγάρια δε μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό ώστε να προσπαθήσουν να το βελτιώσουν.Η σεξουαλική πλήξη συνδέεται με τη γενική πλήξη που μπορεί να βασανίζει μία σχέση..Η σεξουαλική πλήξη συνδέεται με τη «σεξουαλική κατάθλιψη», αίσθημα ανησυχίας για τη σεξουαλική ζωή κάποιου.Η γενική πλήξη σχετίζεται με την κατάθλιψη, η οποία συμβάλλει στη σεξουαλική πλήξη και την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη σχετίζεται με χαμηλή λίμπιντο, απάθεια, κοινωνική απόσυρση και αδυναμία να βιώσεις ευχαρίστηση.Η σεξουαλική πλήξη σχετίζεται με μειωμένη γενική ευημερία.Ο αυνανισμός συσχετίζεται με τη σεξουαλική πλήξη, την ανία της σχέσης και την πλήξη.Η πλήξη σχετίζεται με προβληματικές συμπεριφορές: Οι καταναγκαστικές και επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές σχετίζονται με τη σεξουαλική και γενική πλήξη. Πρόσθετη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι γίνονται πιο σαδιστικοί όταν βαριούνται, ένας παράγοντας που σχετίζεται με την καταναγκαστική, επικίνδυνη συμπεριφορά (Pfattheicher et al., 2020).Δεν είναι σαφές εάν η σεξουαλική πλήξη προκαλεί άμεσα επικίνδυνη συμπεριφορά ή εάν σχετίζονται με υποκείμενους παράγοντες.Η σεξουαλική πλήξη σχετίζεται με μειωμένες σεξουαλικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλότερης σεξουαλικής διέγερσης και επιθυμίας. Η δυσκολία στη διατήρηση της προσοχής μπορεί να είναι η ρίζα αυτού του ζητήματος, καθώς απαιτείται προσοχή για τα ζευγάρια να καλλιεργήσουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, π.χ. ακούγοντας τις ανάγκες του άλλου, επιδιώκοντας τις επιθυμητές συμπεριφορές και γενικά παραμένοντας σε επαφή με τη σεξουαλικότητα.Η σεξουαλική πλήξη συσχετίζεται με τη χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση, την απιστία και τη σύγκρουση και τη δυσαρέσκεια των σχέσεων.Η αισθητή σεξουαλική πλήξη σχετίζεται με τη σεξουαλική θετικότητα και την προθυμία να ακολουθήσει σεξουαλική καινοτομία.Οι άνθρωποι τείνουν να υποθέτουν ότι η σεξουαλική πλήξη είναι αναπόφευκτη στις μακροχρόνιες σχέσεις, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ωστόσο, αυτή η πεποίθηση μπορεί να είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, εμποδίζοντας τα ζευγάρια να λάβουν μέτρα για την ανακούφιση της σεξουαλικής πλήξης και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ικανοποίηση.Η σεξουαλική πλήξη σχετίζεται με τη γενική πλήξη της σχέσης, με το σεξ της σχέσης να θεωρείται λιγότερο συναρπαστικό από το περιστασιακό σεξ.Οι άνδρες που χρειάζονται περισσότερη διέγερση από τους συντρόφους βιώνουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής πλήξης.Οι άνδρες αναφέρουν γενικά μεγαλύτερη σεξουαλική πλήξη από τις γυναίκες. Οι άνδρες αναφέρουν επίσης μεγαλύτερη γενική πλήξη. Αυτό πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή καθώς εξετάστηκε μόνο σε 2 από τις μελέτες που εξετάστηκαν, αν και ευθυγραμμίστηκε με τις απόψεις ότι οι άνδρες τείνουν να χρησιμοποιούν βραχυπρόθεσμες στρατηγικές ζευγαρώματος για εξελικτικούς και κοινωνικά διδαγμένους λόγους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 15 παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τη σεξουαλική πλήξη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα