12 σημάδια ότι έχεις βελτιωθεί στο τρέξιμο (Και κανένα απ’ αυτά δεν έχει να κάνει με τον χρόνο!)

17:40 9/4/2021 - Πηγή: iPop

Η βελτίωση στο τρέξιμο δεν σημαίνει απαραίτητα το να τρέχεις πιο γρήγορα και να κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα σε λιγότερη ώρα. Για την ακρίβεια, το να κάνεις υπερβολικό focus στα νούμερα, μπορεί να σου κάνει κακό και τελικά να μειώσει τις επιδόσεις σου στο τρέξιμο.

Ακόμα κι αν ο στόχος σου είναι να τρέχεις γρηγορότερα για έναν αγώνα, το να πιέζεις τον εαυτό σου καθημερινά, δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και

σίγουρα θα κάνει πολύ πιεστικές και καθόλου διασκεδαστικές τις προπονήσεις σου.

Το να προσπαθείς συνεχώς να κάνεις καλύτερους χρόνους και να τρέχεις πιο γρήγορα, σου προσθέτει πολλή, περιττή πίεση. Εξάλλου, οι αλλαγές στο τρέξιμο είναι εμφανείς μετά από εβδομάδες και όχι από ημέρα σε ημέρα.

Ειδικά εάν θέλεις απλά να διατηρήσεις την καλή σου φυσική κατάσταση, δεν είναι ανάγκη να τρέχεις κάθε μέρα όλο και πιο πολύ ή πιο γρήγορα. Χρειάζεται απλά να τρέχεις τακτικά και να απολαμβάνεις τα οφέλη της γυμναστικής!

Όμως, πώς θα μπορέσεις να καταλάβεις ότι γίνεσαι καλύτερος στο τρέξιμο; Υπάρχουν 12 σημάδια που το αποδεικνύουν και κανένα απ’ αυτά δεν έχει να κάνει με τους χρόνους!

Pexels

Πας για τρέξιμο κάθε πρωί; 5 μυστικά για να το κάνεις σωστά! (Και χωρίς να τα φτύνεις)

12 σημάδια ότι έχουν βελτιωθεί οι επιδόσεις σου στο τρέξιμο:Γίνεσαι όλο και πιο συνεπής με τις προπονήσεις σουΟι κινήσεις που κάνεις σου φαίνονται πιο φυσικέςΑντέχεις να διανύσεις και μεγαλύτερες αποστάσειςΒδομάδα με τη βδομάδα, βλέπεις τις αντοχές σου να αυξάνονταιΟι ανηφόρες σου φαίνονται πιο ομαλέςΟ καρδιακός σου ρυθμός είναι πιο χαμηλόςΜπορείς να αναπνέεις πιο άνετα ενώ τρέχειςΌταν τελειώνεις την προπόνηση, νιώθεις πιο δυνατόςΝιώθεις λιγότερο πόνο την επόμενη ημέραΑισθάνεσαι ότι το συναίσθημά σου σε παρακινεί να τρέξειςΚάνεις κι άλλες θετικές αλλαγές στη ζωή σου (όπως καλύτερη διατροφή)Έχεις το κίνητρο να στοχεύσεις υψηλότερα, ενώ διασκεδάζεις στις προπονήσεις σου

Καλές διαδρομές!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 12 σημάδια ότι έχεις βελτιωθεί στο τρέξιμο (Και κανένα απ’ αυτά δεν έχει να κάνει με τον χρόνο!) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα