Θάνατος Πρίγκιπα Φίλιππου: Πόσες μέρες διαρκεί η περίοδος πένθους της Βασίλισσας Ελισάβετ και πότε θα γίνει η κηδεία;

15:54 9/4/2021 - Πηγή: iPop

Θάνατος Πρίγκιπα Φίλιππου: Η Βασίλισσα Ελισάβετ μπαίνει σε περίοδο πένθους, η οποία θα διαρκέσει 8 ημέρες, σύμφωνα με το επίσημο πρωτόκολλο, μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Η μονάρχης δεν θα εκτελέσει τα βασιλικά της καθήκοντα καθώς θρηνεί την απώλεια του επί 73 έτη συζύγου της και η Βασιλική Σύμφωνη Γνώμη δεν θα δοθεί για νόμους της Κυβέρνησης

Τα σχέδια για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ μπαίνει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα

εκτελέσει κανένα βασιλικό καθήκον, ενώ και οι όποιες κρατικές υποθέσεις θα τεθούν επίσης σε παύση.

Μετά τις οκτώ ημέρες, αναμένεται να συνεχιστεί μια περαιτέρω περίοδος επίσημου “Royal Mourning” για το Παλάτι, η οποία θα διαρκέσει 30 ημέρες. Οι φρουροί θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεκινήσει εθνικής περίοδος πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Οι στιγμές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει δείξει με μια ατάκα της την αγάπη της για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Θάνατος Πρίγκιπα Φίλιππου: Οι πληροφορίες για την κηδεία

Η κηδεία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, όμως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου δεν επιθυμούσε να τεθεί η σορός του σε  λαϊκό προσκύνημα, γιατί δεν ήθελε την “φασαρία”.

Ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο Φίλιππος δικαιούται κρατική κηδεία, αλλά ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να έχει μια ιδιωτική κηδεία στρατιωτικού στιλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με ταφή στους κήπους Frogmore, εκεί όπου είχαν ταφεί επίσης η Βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θάνατος Πρίγκιπα Φίλιππου: Πόσες μέρες διαρκεί η περίοδος πένθους της Βασίλισσας Ελισάβετ και πότε θα γίνει η κηδεία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα