10 πρωτότυποι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βρεις την αισιοδοξία σου στο lockdown

12:34 2/12/2020 - Πηγή: iPop

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί και ο εγκλεισμός στο σπίτι ή αλλιώς η καραντίνα μερικών εβδομάδων κρίνεται απαραίτητη για ακόμα μία φορά. Ωστόσο, πρέπει να έχεις αισιοδοξία στο lockdown τη στιγμή που καλείσαι να μείνεις σπίτι για αρκετό καιρό. Πώς θα τα καταφέρεις;

Το να κρατήσεις την καλή σου διάθεση και την αισιοδοξία στο lockdown δεν είναι εύκολο, ειδικά από τη στιγμή που δεν συμβαίνει όλο αυτό από επιλογή σου. Με τα κρούσματα του κορονοϊού

να είναι αυξημένα κι εσύ να πρέπει να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και να μείνεις σπίτι, ίσως να αισθάνεσαι φόβου, θλίψη, δυσφορία, άγχος και πολλά ακόμη αρνητικά συναισθήματα.

Ωστόσο, σίγουρα καταλαβαίνεις πως αυτό πρέπει να σταματήσει κι εσύ να συνεχίσεις τη ζωή σου ακόμα και μες το σπίτι. Μην ξεχνάς πως υπάρχουν μικρές απολαύσεις που είναι σημαντικές και μπορούν να σε γεμίσουν και πάλι αισιοδοξία στο lockdown. Ανασκουμπώσου και βρες τη θετικότητα που σου λείπει στην καραντίνα, έχοντας τα παρακάτω ως συμμάχους σου.

Πρωτότυπες ιδέες που θα σε κάνουν να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου ο lockdown

Κάνε εκκαθάριση σε παλιές συλλογές

Ίσως να σου δημιουργήσει μια αίσθηση νοσταλγίας στην αρχή, αλλά θα χαρείς τόσο πολύ μόλις δεις παλιές σου συλλογές, άλμπουμ, δίσκους και ό,τι άλλο έχεις κρατήσει από την μικρότερή σου ηλικία. Και πίστεψέ με θα κάθεσαι με τις ώρες και θα τα χαζεύεις κι ούτε που θα καταλάβεις πώς πέρασε η μέρα.

Πες ναι σε χειμερινούς περιπάτους μ’ ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι

Δεν σε εμποδίζει κανείς να βγεις έξω και να περπατήσεις κι είναι καλό να το εκμεταλλευτείς, όχι μόνο για τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και για να νιώσεις ότι κάνεις μια μικρή “απόδραση”. Ανακάλυψε την περιοχή σου και πού ξέρεις, όλο και μια κρυφή γωνιά της θα βρεις.

Unsplash/Camylla Battani

Νιώθεις ότι η καραντίνα σε πνίγει; Απλοί τρόποι για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία στο lockdown

Δώσε λάμψη στα νύχια σου

Αφιέρωσε μια μέρα στο να περιποιηθείς τα νύχια σου και να κάνεις μανικιούρ και πεντικιούρ. Όμως, φρόντισε το χρώμα που θα επιλέξεις να είναι λαμπερό κι όχι μουντό. Στην τελική κάντα λίγο πιο γιορτινά!

Ντύσου, στολίσου και πάρταρε στο… σαλόνι σου

Αγαπημένη συνήθεια όσων τους λείπουν τα πάρτυ, ο χορός κι η μουσική. Φόρεσε κάτι ωραίο και συγχρόνως άνετο, φτιάξε και λίγο τα μαλλιά σου, βάλε μουσική στον υπολογιστή και ξεκίνα να χορεύεις. Θα εκτονωθείς και θα νιώσεις ένα αίσθημα εφορίας να σε διαπερνά, είναι πραγματικά λυτρωτικό!

Έχε ειλικρινείς συζητήσεις για το πώς νιώθεις

Δεν είναι κακό να μην νιώθεις καλά με όλο αυτό που συμβαίνει, όμως πες το. Μίλα με τον εαυτό σου και ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και εξωτερίκευσε τα συναισθήματά σου και σε κάποιον άλλον αν νιώθεις την ανάγκη. Αν πιστεύεις πως οι δικοί σου άνθρωποι δε θα σε καταλάβουν και τόσο, μίλα μ’ έναν ειδικό.

Διάβαζε

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, τότε ξεκίνα το διάβασμα. Ένα βιβλίο είναι ό,τι καλύτερο μες την καραντίνα. Μην αμελείς να βελτιώνεσαι και να ανοίγεις τους ορίζοντές σου, ώστε να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος.

Unsplash/ Thought Catalog

Άλλαξε το γραφείο σου

Μιας και δουλεύεις απ’ το σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να διαμορφώσεις πιο λειτουργικά τον χώρο σου και συγκεκριμένα το γραφείο σου, ώστε να σε βολεύει περισσότερο και να δουλεύεις καλύτερα. Είναι μια αλλαγή που θα κάνεις και θα βελτιώσει και την ψυχολογία σου.

Κράτα επαφή με αγαπημένα σου άτομα

Μπορεί να είσαι μες το σπίτι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα χάσεις επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ένα μήνυμα, μια κλήση, κι ακόμα καλύτερα μια βιντεοκλήση, θα σε φέρουν πιο κοντά με τα άτομα που σου λείπουν και αγαπάς πολύ.

Pexels

Δημιούργησε!

Άσε τη φαντασία σου να δουλέψει και βγάλε το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Ασχολήσου με κάτι πρωτότυπο, δημιουργικό που θα σε κάνει να πάρεις τα πάνω σου. Μπορείς να ξεκινήσεις τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες, ακόμα και το πλέξιμο, ενώ αν αυτού του είδους οι τέχνες δεν σου αρκούν, τότε τι θα έλεγες να δημιουργήσεις μια δικιά σου χορογραφία ή να ξεκινήσεις να γράφεις στιχάκια;!

Εστίασε στις μικρές νίκες

Ακούγεται ωραίο στα λόγια, όμως στην πράξη τι γίνεται; Προσπάθησε να κάνεις μικρά πράγματα που σου δίνουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης, από το να κάνεις μπάνιο ή μια δουλειά του σπιτιού μέχρι το να μαγειρέψεις και να περιποιηθείς το κατοικίδιό σου. Καθετί που κάνεις, ακόμα και μικρό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Τέλος, όσο δύσκολο κι αν είναι, φρόντισε να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και να του φέρεσαι σωστά!

5+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου κατά την καραντίνα, αν θες να τα έχεις καλά μαζί του

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10 πρωτότυποι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βρεις την αισιοδοξία σου στο lockdown εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
10 πρωτότυποι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βρεις την αισιοδοξία σου στο lockdown,