Ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

12:03 4/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ουσιαστικά μέτρα σε όσους έχουν πληγεί  από τον φονικό σεισμό στην Σάμο ζητά από την κυβέρνηση η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ. Μέλη της επιτροπής βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες κάνοντας περιοδείες στο νησί με επικεφαλής τη βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα συνοδεία περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Βαθύ και το Καρλόβασι αλλά και μια σειρά

χωριά όπως Λέκκα, Κοντακέϊκα, Κοντέϊκα, Πλάτανος, Πύργος, Μαυρατζαίοι, Χώρα, Παγώνδας και Μυτιληνιοί. 

Είδαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και την απόγνωση των ανθρώπων που βρέθηκαν χωρίς σπίτι αλλά και χωρίς επιχείρηση.

Eξάλλου ερώτηση κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας την άμεση και πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων  της Σάμου που επλήγησαν από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου. 

Με βασικό άξονα την άμεση διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και την ανακούφιση των σεισμοπαθών της Σάμου οι ευρωβουλευτές ρωτούν την επιτροπή πως τοποθετείται στο αίτημα να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίαςκαι  αν θα άρει τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός για την κινητοποίηση του «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ ώστε να αποζημιωθούν πλήρως τα λαϊκά νοικοκυριά,οι αυταπασχολούμενοι, οι πληγέντες για τις ζημιές που υπέστησαν, να αποκατασταθούν οι δημόσιες υποδομές, τα οδικά δίκτυα και οι καταστροφές που υπέστησαν μνημεία και χώροι αρχαιολογικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

The post Ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα