Κορονοϊός: «Κλείνει» τα σύνορα η Αθήνα, κόβεται η έξοδος από την Αττική – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας (video)

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ξανά ότι η Αττική δεν είναι κοντά στο «λουκέτο», αλλά στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν την πιθανότητα ενός ολικού lockdown, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα. Με βάση τις τρεις ζώνες που έχει χωριστεί η χώρα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στο «OPEN TV» ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα

και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις». «Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Πέτσας.

Οριστικά, λοιπόν, θα έχει ανακοινωθεί αν θα πάμε σε lockdown μέχρι την επόμενη Παρασκευή (03/08), κάτι που ανέφερε σε ρεπορτάζ του και το «Open TV».

Σε ό,τι αφορά στις άλλες περιοχές που παρουσιάζουν έκρηξη κρουσμάτων, η Λάρισα φαίνεται πως θα προλάβει την Αττική, με τοπικό lockdown αλά… Θεσσαλονίκη (με βάση και την εξειδίκευση που έγινε στην πρόσφατη ενημέρωση).

Μέχρι να έρθει το lockdown, το σενάριο για απαγόρευση εξόδου από την Αττική, για να μην «γκριζάρουν» οι εκδρομείς ό,τι έχει μείνει «καθαρό» στους όμορους νομούς, ύστερα από τις εκδρομές… διασποράς σε Εύβοια, Αράχωβα που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Μέχρι την Παρασκευή (06/11) αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση εξόδου από το νομό Αττικής για να «σωθούν» οι όμορες περιφέρειες. «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε ανάλογα μέτρα αν χρειαστεί» επισήμανε σχετικά ο Στέλιος Πέτσας.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι οδεύουμε προς «λουκέτο» και στην Αττική, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν τα πάντα, πλην των σχολείων. Όλες οι βαθμίδες θα παραμείνουν ανοιχτές, αλλά αν «στραβώσει» κι άλλο το κλήμα και μετά την επιβολή του διαφαινόμενου lockdown, τότε θα κλείνουν κλιμακωτά οι βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς γενικού lockdown από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης (03/11), μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην πόλη για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού με αποτέλεσμα οι οι καφετέριες να μην έχουν την εικόνα που έχουμε συνηθίσει, ο κόσμος στον δρόμο να είναι περιορισμένος και η αγορά άδεια.

Η πόλη είχε ζωή μέχρι να αποφασιστεί το καθολικό lockdown για τον νομό, όταν και μπήκε στη ζωή μας και η «γκρι» ζώνη στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Η Αττική την Τρίτη (03/11) σημείωσε αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Βατόπουλος: Αν πάμε σε lockdown θα έχει διάρκεια 15 μέρες

Από την πλευρά του ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (04/11) στον «ΣΚΑΪ», είπε ότι πρέπει να παρθούν γρήγορα αποφάσεις για lockdown είπε ο κ. Βατόπουλος, καθώς δεν αποτελεί κριτήριο το αν έχουμε πολλές ΜΕΘ.

«Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», τόνισε. Αναφορικά με την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ. Στην περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα