Αγχόνη και εκτελεστικό απόσπασμα από τη Χαμάς σε τρεις θανατοποινίτες

13:48 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών εκτελέστηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τρεις άνδρες, καταδικασμένοι για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, εκτελέστηκαν τα ξημερώματα, με άκρα μυστικότητα, μια ενέργεια που καταδικάζουν τοπικές και διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιθανόν να οδηγήσει σε βαθύτερο διχασμό ανάμεσα στις παλαιστινιακές παρατάξεις.

Πρόσφατα

ο γενικός εισαγγελέας Ισμαΐλ Τζαμπέρ είχε προτείνει οι τρεις κατάδικοι για ποινικά εγκλήματα να εκτελεστούν σε δημόσιο χώρο, μια μεταχείριση που συνήθως επιφυλάσσουν οι αρχές για τους Παλαιστινίους που κατηγορούνται για συνεργασία με τον ισραηλινό εχθρό.

Οι τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για φόνο σε χωριστές υποθέσεις και καταδικάστηκαν σε θάνατο αφότου εξαντλήθηκαν όλα τα ένδικα μέσα (δίκη και εφέσεις), ανακοίνωσε η Χαμάς τονίζοντας ότι οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούσαν την εκτέλεση των ποινών.

Οι δύο εκτελέστηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα και ο τρίτος, ένας αστυνομικός, απαγχονίστηκε. Ο εισαγγελέας άφησε εκ νέου να εννοηθεί σήμερα ότι ίσως ακολουθήσουν και άλλες εκτελέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα