Ζάκυνθος: Θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις με τα σκουπίδια στους δρόμους;

23:39 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι υπερχειλισμένες σωροί των σκουπιδιών στους δρόμους της Ζακύνθου αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» που ανησυχούν τον τοπικό πληθυσμό. Εκτός, όμως, από το γεγονός ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ταυτόχρονα, απειλούν την οικονομική δραστηριότητα του νησιού που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον εγχώριο αλλά, κυρίως, τον εισερχόμενο τουρισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (π.χ. για τον δεύτερο ήδη, μεταξύ άλλων, έχει εκφραστεί ανησυχία ακόμη και για το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας). Παράλληλα, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί λόγω των σκουπιδιών, έχει προκληθεί

ανησυχία για το εάν είναι σκόπιμο φέτος να πραγματοποιηθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες, σημειωτέον, τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν και πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρη τη χώρα.

Ερωτηθείσα για το συγκεκριμένο θέμα η πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Λιλή Μπουζιάνου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ζακύνθου, εξέφρασε επιφυλάξεις εάν είναι εφικτό και σκόπιμο να πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικά, αναφερόμενη σε σημεία από τα οποία περνάει η καρναβαλική παρέλαση διερωτήθηκε «θα πάρουν τα σκουπίδια από την Αγίου Λαζάρου απ’ όπου ξεκινάνε τα πληρώματα για να τα πάνε που; Ο κόσμος που θα αφήσει τα αυτοκίνητά του αφού οι οδοί Φωσκόλου και Τερτσέτη κλείνουν, μήπως στην παραλία που είναι γεμάτη από σωρούς σκουπιδιών;»

Η κα Μπουζιάνου, ως πρόεδρος ενός θεσμού που αντέδρασε και κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η υπόθεση, επεσήμανε ότι, «δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος θεώρησε πως το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών θα ήταν -όπως είχε συμβεί πέρυσι- προσωρινό και δεν πίστευε ότι θα έφτανε στο σημερινό σημείο και γι’ αυτό, μάλλον, δεν συμμετείχε στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν». Επιπλέον, η κα Μπουζιάνου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά και προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της μη αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και σε χώρους που αποτελούν «εστίες κινδύνου» στην πόλη του νησιού, ενώ, τόνισε ότι, ως ένα ακόμη μέσο άσκησης πίεσης για την εξεύρεση άμεσης λύσης ο εμπορικός σύλλογος απέστειλε έγγραφο στον βουλευτή Ζακύνθου και τις αρμόδιες τοπικές αρχές, το οποίο κοινοποίησε και στον εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα