Δυτική Μακεδονία: Προετοιμασία για το Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης της μεταλιγνιτικής εποχής

21:59 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προετοιμασία των Ενεργειακών Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιας Μετάβασης για την μεταλιγνιτική εποχή, συζήτησε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων-Π.Ε.Δ-Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.

Με πρωτοβουλία και απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το επόμενο διάστημα θα τεθεί για έγκριση η ίδρυση και λειτουργία του Ταμείου, τόσο από την Ολομέλεια

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης για την μεταλιγνιτική εποχή, θα έχει ως πόρους το 2% των εσόδων από τις εκπομπές του CO2 και θα κατευθύνεται σε περιοχές μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα- όπως η Δυτική Μακεδονία- οι οποίες βρίσκονται σε φάση μετάβασης και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κοζάνης, «είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να υπάρξει μία ολοκληρωμένη στρατηγική για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής».

Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόκειται να συνεχισθούν οι συζητήσεις για την μεταλιγνιτική εποχή, κάτι που θα γίνει και το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Κοζάνης, με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η ΑΝ.ΚΟ και το ΕΚΕΤΑ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα