Ζάκυνθος: Τελετή αδελφοποίησης του δήμου με την Κορεάτικη πόλη Taebaec

14:51 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τελετή αδελφοποίησης-την οποία κάλυψε η τοπική ΕΡΤ-με την Κορεάτικη πόλη Taebaec πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Ζακύνθου, όπου και υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου ανάμεσα στους δύο Δημάρχους.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποδοχή της πολυμελούς αντιπροσωπείας από την Κορέα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Δήμαρχος του Taebaec City,

Kim Yeon-sik.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, καλωσόρισε την αποστολή και σημείωσε πως το πιο σπουδαίο σε μια αδελφοποίηση είναι να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή οι πολίτες των δύο περιοχών. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ανέφερε πως καθ´ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ήρθαν πολλοί Κορεάτες τουρίστες στο νησί μας, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στην ταινία «Descendants of the Sun» (Οι απόγονοι του Ήλιου), η οποία γυρίστηκε εδώ πριν από λίγους μήνες και προβλήθηκε στη Νότιο Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία.
Ο κ. Yeon-sik μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη φυσική ομορφιά της Ζακύνθου και πρόσθεσε πως οι συμπατριώτες του έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν κατά την επίσκεψή τους την καλοκαιρινή περίοδο. Συμπλήρωσε επίσης πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το επόμενο καλοκαίρι και θεωρεί βέβαιο πως θα υπάρξει αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη Ζάκυνθο.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα γίνουν και άλλες επαφές για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και πλέον η συνεργασία αυτή θα αποφέρει καρπούς και στους δύο λαούς. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Κορεάτες παρακολούθησαν τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Ζακύνθου, ενώ ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα