Ζάκυνθος-Συνάντηση δημάρχου με τη δημιουργό του ανατομικού αγάλματος του Ανδρέα Βεζάλ

16:57 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη δημιουργό του ανατομικού αγάλματος του Ανδρέα Βεζάλ, Pascale Pollier-Green, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ότι το 2017 θα γίνει νέο συνέδριο για τον Βέλγο ανατόμο στη Ζάκυνθο, με την οποία, είχε συνδέσει την τύχη του, με την συμμετοχή της Πρεσβείας του Βελγίου.

Αυτή τη φορά όμως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, σύμφωνα με το δήμο του νησιού. Όπως ανέφερε η κ. Pollier-Green στόχος είναι πέρα από την αναφορά που θα γίνει

στον Βεζάλ, να αναπλάσουν και το πρόσωπο του Κάλβου, ενώ το συνέδριο θα έχει ως θέμα: «Ποίηση και ιατρική». Ο Δήμαρχος συμφώνησε με αυτή την ενέργεια και εξήγησε πως στόχος του είναι η μεταφορά του αγάλματος του Βεζάλ πίσω από το Πνευματικό Κέντρο (στην παρούσα φάση βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού), ούτως ώστε εκεί να γίνει η πλατεία του Βεζάλ (στο συγκεκριμένο σημείο έχει τοποθετηθεί και η προτομή του). Παράλληλα, διευκρίνισε πως η μεταφορά θα γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μην προκληθεί κάποια ζημιά, και πρόσθεσε πως το εν λόγω σημείο είναι απόλυτα ασφαλές.

The post Ζάκυνθος-Συνάντηση δημάρχου με τη δημιουργό του ανατομικού αγάλματος του Ανδρέα Βεζάλ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα