Για τους κινδύνους σε περίπτωση Brexit προειδοποιούν Κάμερον, Όσμπορν και ΕΕ

16:21 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις προειδοποιήσεις τους για τα εμπόδια που θα συναντήσει η Βρετανία σε περίπτωση αποχώρησης από την ΕΕ, εκφράζουν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες Τζόναθαν Χιλ.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση νέας έκθεσης του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, που προειδοποιεί για ύφεση, πτώση της στερλίνας και απώλεια μισού εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, σε περίπτωση Brexit, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της χώρας

από την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

«Θα είναι σαν να επιζείς έπειτα από μια πτώση και στη συνέχεια να τρέχεις κατ’ ευθείαν πάλι στην άκρη του γκρεμού. Είναι η αυτοκαταστροφική επιλογή», τόνισε ο Κάμερον.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι μια υποτίμηση της λίρας θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του πληθωρισμού και ότι το εισόδημα των εργαζομένων, προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, θα είναι σχεδόν κατά 3% χαμηλότερο μέσα σε δύο χρόνια, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περικοπή αποδοχών αξίας σχεδόν 800 λιρών το χρόνο, για έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης που λαμβάνει το μέσο μισθό.

Την προειδοποίηση ότι η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εμπόδια στις εμπορικές της συναλλαγές σε περίπτωση Brexit, αναμένεται να δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας σε φοιτητές στο London School of Economics, και ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες Τζόναθαν Χιλ.

«Εάν η Βρετανία αποχωρήσει, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν εμπόδια για το εμπόριο και αυτό θα πλήξει τη βρετανική οικονομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη», αναμένεται να πει ο Χιλ, σύμφωνα με τα σχόλιά του που δόθηκαν εκ των προτέρων στα μέσα ενημέρωσης.

Σε ξεχωριστή ομιλία που αναμένεται επίσης τη Δευτέρα, το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ του Brexit θα πει ότι μια αποχώρηση από την ΕΕ είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Βρετανία.

«Εάν παραμείνουμε στην ΕΕ, το Σίτι θα βρίσκεται υπό πολιορκία. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ένα κύμα επιθέσεων από την Βρυξέλλες μετά το άλλο, αλλά θα είναι ανίσχυρο να αντεπιτεθεί», δήλωσε ο Στίβεν Γουλφ, εκπρόσωπος χρηματοπιστωτικών υποθέσεων για το κόμμα Ukip.

The post Για τους κινδύνους σε περίπτωση Brexit προειδοποιούν Κάμερον, Όσμπορν και ΕΕ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα