Ζάκυνθος: Συμμετοχή του δήμου στην αντικαπνιστική εκστρατεία

14:21 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εκστρατεία που έχει αρχίσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με στόχο τον περιορισμό του καπνίσματος σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, συμμετέχει και ο δήμος Ζακύνθου.

«Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα αποτσίγαρα προκαλούν τοξική ρύπανση και, συνεπώς, δεν είναι απλά σκουπίδια. Περιέχουν περισσότερες από 4.000 τοξικές ουσίες, αποτελούν το μεγαλύτερο ρυπαντή στις παραλίες και τη θάλασσα, δεν είναι βιοδιασπώμενα και για την αποδόμησή τους χρειάζονται έως και 15 χρόνια». Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία

που δημοσιοποιεί ο δήμος προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους δημότες, αναφέροντας, επίσης, πως, «παγκοσμίως, παράγονται 6 τρις αποτσίγαρα το χρόνο, από τα οποία τα 4,5 πετάγονται σε δημόσιους χώρους. Στη χώρα μας ο αριθμός των αποτσίγαρων υπολογίζεται σε 20 δις, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται σε 3.500 τόνους, με το μεγαλύτερο ποσοστό εξ´ αυτών να πετάγεται σε δρόμους, πάρκα, παραλίες και όχι μόνο». Με σκοπό να περιοριστεί η ελευθερία του καπνίσματος και έτσι να μην υπάρχουν αρνητικά παραδείγματα στη νέα γενιά για την κοινωνική αποδοχή αυτής της ανθυγιεινής συνήθειας και για να μην ενοχλούνται και επιβαρύνονται οι μη καπνιστές, η δημοτική Αρχή, θα θέσει-όπως γνωστοποιεί-προς συζήτηση το θέμα αυτό σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να γίνει ένας σχεδιασμός με γνώμονα την υγεία και το καλό των δημοτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα