Ορεστιάδα: Διαμαρτυρία αγροτών-κτηνοτρόφων από τον Έβρο στον ΕΛΓΑ

13:00 29/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον προϊστάμενο και τους εργαζόμενους του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, ενημέρωσαν σήμερα το πρωϊ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και της καταβολής αποζημιώσεων αλλά και για τα νέα

«εξοντωτικά» μέτρα, όπως τα χαρακτηρίζουν, στη φορολογία, το ασφαλιστικό , για τις χαμηλές τιμές στα σιτηρά, τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής των τευτλοπαραγωγών, τα νέα αγροτοδικεία. «Υπήρξαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση και πλέον η διαδικασία της εκτίμησης ζημίας θα γίνει πολύ δύσκολα» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φερών, Βασίλης Παντελίδης σημείωσε ότι εξαιτίας της οικονομικής δυνατότητας των αγροτών, οικονομικά πλήττονται και οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων καθώς δεν αποδίδονται στο 100% τα χρήματα που οφείλονται από τον αγροτικό κόσμο. Σημειώνεται ότι ήταν προγραμματισμένη και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως οι αγρότες βρήκαν τα γραφεία κλειστά.
ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ:Όλγα Ορφανίδου
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευιοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα