Ζάκυνθος-Π.Λάζαρης: Θα ζητήσω ελεγχο στα πεπραγμένα του επιμελητηρίου

17:03 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διενέργεια ελέγχου των πεπραγμένων της τελευταίας διοικητικής αρχής του επιμελητηρίου Ζακύνθου, από το 2014 έως και το 2016, θα ζητήσει εγγράφως την ερχόμενη Δευτέρα από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος του τμήματος μεταποίησης του συγκεκριμένου φορέα, Πέτρος Λάζαρης, όπως ενημέρωσε σήμερα από την τοπική ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως έχει συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Με

αφορμή την πρόσκληση που έλαβε για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. του επιμελητηρίου με θέμα το πρόγραμμα Ίντερεκ, ο κ.Λάζαρης, ανέφερε ότι δεν επρόκειτο να παραστεί στη συνεδρίαση (η οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τελικά πραγματοποιήθηκε) γιατί τη θεωρεί παράνομη, ως προς τη διαδικασία που προηγήθηκε.
Όπως είπε, δεν γίνεται, στις 23 Νοεμβρίου να συνεδριάζει η διοικητική επιτροπή του επιμελητηρίου και την ίδια ημέρα να προχωρά στην έκδοση της πρόσκλησης για έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.
Επίσης, ανέφερε, ότι, ενώ είναι γνωστό το θέμα με το σημαντικό πρόγραμμα Ίντερεκ που αφορά σε σεβαστή χρηματοδότηση για τους επιχειρηματίες-μέλη του επιμελητηρίου και υπάρχει ως θέμα στο φορέα από τις 22-7-2016, εντούτοις έρχεται προς συζήτηση την τελευταία στιγμή στο διοικητικό συμβούλιο, δεδομένου ότι οι σχετικές προθεσμίες για την αξιοποίηση του προγράμματος λή
γουν στις 30 Νοεμβρίου, άρα, προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά. Παράλληλα, ο κ.Λάζαρης, αναφέρθηκε στον ισολογισμό του επιμελητηρίου και σε ένα κενό που παρουσιάζεται και αφορά σε ποσό 43χιλ.ευρώ που υποτίθεται πως πληρώθηκε ως φόρος εισοδήματος από το φορέα και μετά εμφανίζεται ως μηδενικό το ποσό αυτό και ότι δεν έχει πληρωθεί τίποτα.
Ένα ακόμα θέμα που έθιξε ο κ.Λάζαρης είναι πως γίνεται η ΑΝΕΤΕΖ (αναπτυξιακή εταιρία του επιμελητηρίου) να πληρώνει δικηγόρους και να έχει μηδενικό ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα