Κομοτηνή: Αλέξης Τσίπρας «θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να νιώθουν ασφαλής»

16:34 25/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα ενότητας, αλληλοσεβασμού και ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής της Θράκης έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον ορεινό οικισμό της Φιλύρας Ροδόπης. Tον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Αχμετ Ριτβάν ο οποίος του χάρισε ένα μικρο δεμάτι με καπνό, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα

κι ένα διακοσμητικό πιάτο, ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία της Φιλύρας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην διαρροή από τα σχολεία των μουσουλμάνων μαθητών και τόνισε ότι όραμα του είναι να σταματήσει η σχολική διαρροή των μαθητών της περιοχής και η λειτουργία ενός σύγχρονου σχολείου για χριστιανούς και μουσουλμάνους μαθητές.

«Γνωρίζω» είπε «ότι ο δήμος σας είναι από τους πιο φτωχούς δήμους όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης». Ενώ αμέσως μετά τόνισε: Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να νιώθουν ασφαλής”.

Παράλληλα ο κος Τσίπρας ανακοίνωσε την δωρεάν παροχή στους κατοίκους της ορεινής περιοχής δορυφορικών δεκτών για την παρακολούθηση των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών της ελληνικής τηλεόρασης.

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Ξάνθη ο πρωθυπουργός ήπιε καφέ μαζί με στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στο καφενείο της Φιλύρας.

Στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός ερχόμενος από την Ξάνθη επισκέφτηκε το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κομοτηνής όπου οι μαθητές του τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια και του έπαιξαν τζαζ μουσική ενώ ο διευθυντής του σχολείου Ηλίας Ιωαννάκης του ζήτησε την άμεση στελέχωση όλων των μουσικών σχολείων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα