Ζάκυνθος-Π.Κολοκοτσάς: «Είναι θέμα πολιτισμού η καθαριότητα στην πλατεία Σολωμού»

13:45 17/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάδους μικρών απορριμμάτων στην πλατεία Σολωμού, σε μια προσπάθεια ο χώρος να είναι καθαρός και ευπρεπής, τοποθέτησε, όπως επισημαίνει ο δήμος Ζακύνθου.

«Στόχος μας είναι η πλατεία του εθνικού μας ποιητή να είναι σημείο θετικής αναφοράς τόσο από τους Ζακυνθινούς, όσο και από τους ξένους επισκέπτες», δηλώνει ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, εξηγώντας, πως, «δυστυχώς, παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να ρίχνουν τα σκουπίδια τους στα παρτέρια, ενώ οι πλάκες έχουν μαυρίσει από τις τσίχλες». Μάλιστα, ο κ.Κολοκοτσάς, εξηγεί,

ότι, «δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε έναν «αστυνόμο» πίσω από τον καθέναν που επισκέπτεται την πλατεία και άρα, είναι απαραίτητο να σεβαστούμε όλοι το χώρο αυτό, που παίζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας». «Ο δήμος», σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της πλατείας και τα σχόλια των περισσότερων είναι ευμενή για το αποτέλεσμα που έχει προκύψει», προσθέτοντας, πως, «η καθαριότητα είναι πολιτισμός και θέμα παιδείας και δεν πρέπει να καταστρέφουμε εμείς οι ίδιοι ότι ωραίο φτιάχνουμε στον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα