Βόλος: «Μουσική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου»

12:45 17/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, στη Βασιλική Αγίου Δημητρίου του Αρχαιολογικού Χώρου Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Μουσική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου» με την Έρρικα Πατρικίου στο τραγούδι και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο με τη φιλική συμμετοχή του Slobodan Markovich. Στην ατμοσφαιρική πανσέληνο και στον ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο η Έρρικα Πατρικίου θα ερμηνεύσει αγαπημένα

τραγούδια Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών, παρουσιάζοντας τα ως ένα κολλάζ εποχών και τάσεων. Θα προηγηθεί ξενάγηση για το ευρύ κοινό στον Αρχαιολογικό Χώρο από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Πασχάλη Σταντζούρη στις 19:30.

H συναυλία διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου εορτασμού της αυγουστιάτικης Πανσέληνου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συναυλία συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Η Έρρικα Πατρικίου σε συνεργασία με το συνθέτη-πιανίστα Ηλία Χατζόγλου προτείνουν ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα, με δυνατές ερμηνείες και ευφάνταστες διασκευές σε εποχές κλασικές και τωρινές του ελληνικού τραγουδιού. Στο Half Note Jazz Club στο Θέατρο Badminton στο θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα στον Πολυχώρο Τέχνης Αίτιον και σε άλλους σημαντικούς χώρους, μάγεψαν το κοινό με concert βραδιές-αφιερώματα στους Μάνο Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανό κ.α.

Ξεχωριστή θέση στις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες έχουν οι μουσικές παραστάσεις με στοιχεία θεάτρου και οι μουσικές παραστάσεις για παιδιά. Δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στα συναυλιακά της live events, η Έρρικα Πατρικίου ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια από όλη την γκάμα και τα στυλ του σύγχρονου έντεχνου αλλά και του κλασικού λαϊκού ελληνικού τραγουδιού σπουδαίων τραγουδοποιών και στιχουργών. H Έρρικα Πατρικίου συνεργάζεται με το συνθέτη-κιθαρίστα Αντώνη Μιτζέλο,με τον Βασίλη Λέκκα,τον Γιώργο Χατζηνάσιο την Αναστασία Μουτσάτσου και τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα